Romeo Dunca: „Mediul este ostil și acolo. Nimeni nu este mulțumit”

dunca

Centrul integrat de management al deșeurilor de la Lupac continuă să dea bătăi de cap conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin. Proiectul în care s-au investit milioane de euro și care ar fi trebuit să rezolve problema deșeurilor din județ încă de prin anul 2014 a devenit însă funcțional de abia prin vara anul 2020. De la momentul respectiv însă problemele se țin lanț, ceea ce l-a făcut pe actualul președinte al forului județean, Romeo Dunca, să afirme că nimeni nu este mulțumit de modul în care se desfășoară activitatea la deponeul de la Lupac, de la operator, la CJ și de la administrațiile locale, la consumatorii casnici. În căutarea de soluții, președintele Dunca ia în calcul o nouă investiție pe fonduri europene la Lupac.

Acolo avem mari probleme. Între operator și cel care a construit acolo și a adus utilajele respective există o stare de tensiune și fiecare încearcă să arunce vina pe celălalt. Unul spune că nu poate să facă treaba că sunt stricate sculele, cel cu sculele susține că le-a făcut bine și că este sabotat. Noi suntem la mijloc.

Am avut o întâlnire cu un consultant de la Cluj, pentru a moderniza deponeul, există posibilitatea aceasta pe fonduri europene, să regândim fluxurile și modul de lucru acolo, precum și utilarea acestui deponeu. Avem mari probleme, ne confruntăm cu tot felul de incoveniente, mediul este ostil și acolo, operatorul nu este nici el mulțumit, noi nu suntem mulțumiți, consumatorii casnici nu sunt mulțumiți, Primăriile nu sunt mulțumite, nimeni nu este mulțumit.

Ne gândim la montarea unui alt gen de sortatoare. Am trimis o mostră din gunoiul de la depozit în Germania, să îl analizeze și ne-au spus că unde noi scoatem doar 2 fracții, ei merg până la 7 fracții și ceea ce depun în groapă este efectiv o cantitate mult mai mică de reziduu, iar valorificarea materialelor ce le găsesc în gunoi este mult mai mare”, a explicat Romeo Dunca.

Citește și Radiografia unui dezastru de peste 25 de milioane de euro!

Citește și După ani de întârzieri și amânări, deponeul de la Lupac va deveni funcțional la sfârșitul lunii

Pe de altă parte, președintele CJ Caraș-Severin a precizat că operatorul a cerut actualizarea prețurilor, ceea ce în unele cazuri presupune chiar triplarea acestora, lucru cu care Romeo Dunca susține că nu poate fi de acord.

Operatorul a venit cu un preț foarte mic inițial și acum dorește să majoreze prețurile și acest lucru i se pare posibil datorită unui act semnat de dl Hurduzeu cu câteva zile înainte de a pleca de la conducerea Consiliului Județean și prin care a făcut posibilă o renegociere după trei luni de contract. A fost o surpriză, nu știam de această hârtie și acum urmează să vedem ce este de făcut pentru că nu putem să acceptăm acest lucru. Prețul este mic față de alte localități din țară, totuși nu putem să acceptăm să îl triplăm”, a adăugat președintele Dunca.

Citește și Romeo Dunca, în control la deponeul de la Lupac! „Grijă maximă, sunt ca o panteră. Mușc în tăcere, exact la jugulară”

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Cocutza

    Dom’prezidente, avem in Romania un inventator, se numeste Julean Hornet,care a creat o instalatie ce produce combustibil din gunoiul din halde !
    Pune la munca subordonatii sa caute pe net si poate gasiti solutia ideala pentru a nu mai ingropa gunoiul in sol…si a face muuuuulti bani din asta!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei