După ani de întârzieri și amânări, deponeul de la Lupac va deveni funcțional la sfârșitul lunii

aa

Deponeul de peste 50 milioane euro, bani europeni, de la Lupac din Caraș-Severin stă nefolosit iar gunoiul se aruncă pe câmp sau este transportat cu costuri uriașe în alte zone ale țării.

Început în 2012, proiectul Management al deșeurilor în Caraș-Severin nu este funcțional nici în momentul de față. Printre factorii care au dus la întârziere acestui proiect se numără: schimbările de tehnică a contractării sau lipsa de experiență a constructorului, iar ultimele probleme au apărut în 2018. Ele sunt cele legate de prăbușirea acoperișului unei hale, precum și deplasarea  bazinului de levigat.

În cadrul emisiunii Reper24 live de luni, 10 august, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a făcut un anunț care ar trebui să bucure toți primarii UAT-urilor din județ, dar și cetățenii, pentru că este posibil să asistăm la o scădere a prețului pentru gunoiul menajer colectat în perioada următoare:

„La sfârșitul săptămânii trecute s-au finalizat lucrările de reparații la cele două obiective din cadrul proiectului de la Lupac ce au avut de suferit: bazinul de levigat și hala de sortare. Am efectuat verificările cu echipa de specialiști din cadrul Consiliului Județean și în urma constatărilor am semnat recepția lucrărilor. Este documentul care atestă faptul că lucrările sunt de calitate. Ca urmare a acestui fapt s-a transmis firmei care va gestiona deșeurile din județul nostru, Girexim Universal SA din Pitești, județul Argeș – câștigătoarea licitației, ordinul de începere a lucrului din data de 24 august, atât la centrul de la Lupac, cât și la stațiile de transfer din județ“, a declarat Silviu Hurduzeu.

Astfel firma argeșeană are obligația conform contractului ca din 24 august să înceapă activitatea de sortare a gunoiului menajer colectat de la populația județului Caraș-Severin, ceea ce ar conduce la o scădere a tarifului perceput populației, scădere ce s-ar putea simți încă de anul viitor.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei