Măsuri restrictive impuse locuitorilor Austriei din 3 noiembrie de cancelarul Sebastian Kurz

a

Cancelarul Austriei Sebastian Kurz impune o serie de măsuri restrictive ce vor intra în vigoare de marți 3 noiembrie. Acestea sunt necesare în condițiile în care în Austria rata de infectare este de aproximativ 5 mii pe zi, în secțiile ATI numărul pacienților infectați cu noul virus se menține de câteva zile la 120 de persoane, iar cel al deceselor zilnice este de 10-12 în 24 de ore. Între restricțiile ce vor intra în vigoare de la ora 0 se numără: interzicerea circulației între orele 20 și 6 dimineața, cu excepția urgențelor și a persoanelor care merg sau se întorc de la servici, care trebuie să facă dovada acestui fapt. Se închid terasele, restaurantele, barurile, sălile de fitness, piscinele, cinematografele, teatrele și sălile de spectacole.

În ceea ce privește învățământul, elevii până în clasa a 8-a vor efectua cursurile în sălile de clasă, iar cei de peste clasa a 8-a doar on-line. Este obligatorie purtarea măștilor de protecție doar în spațiile interioare, iar petrecerile familiale se pot desfășura doar cu prezența a cel mult 6 persoane adulte care fac parte din aceeași familie. Cazările în unitățile hoteliere sunt permise doar persoanelor aflate în interes de servici în altă localitate, care trebuie să facă dovada prezenței lor acolo. De asemenea, ca măsură de protecție socială, persoanele aflate în șomaj vor beneficia de un plus de 150 de euro lunar.

În Austria a început și o campanie de testare gratuită cu teste rapide, dar care au inconvenientul că nu au același grad de acuratețe ca și testele PCR.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei