Spre deosebire de politicieni clericii când promit, chiar fac!

1

Este binecunoscută situația celor 3 Staționare ce compun Spitalul Județean de Urgență Reșița: clădiri vechi, mobilier și mai vechi, pereți scorojiți, acoperiș spart prin care apa intră până la etajele inferioare, instalații electrice și sanitare depășite. Politicienii se plâng că nu au bani, sau cel puțin acestea sunt motivele pentru care Consiliul Județean a renunțat la o investiție europeană pentru reabilitarea în totalitate a celor 3 clădiri componente ale SJUR.

Cu toate acestea, în urma unui apel al conducerii unității sanitare, mii de oameni au dat o mână de ajutor, fizic sau material în cadrul proiectului de suflet „Adoptă un salon“. Cu sprijinul lor, al oamenilor de afaceri, al celor care au lucrat efectiv sau au dorit să rămână anonim, Staționarul 3 are o altă față, la propriu. Și pentru că nevoile sunt mari și la celelalte două Staționare, în urma apelului făcut de reprezentanții spitalului, Biserica a sărit în ajutorul lor:  I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului și Excelența Sa, József Pál, Episcop Romano-Catolic al Timișoarei au fost contactați pentru a li se cere sprijinul în renovarea staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Ambii prelați au manifestat deschidere și promptitudine, iar acestea s-au transformat foarte repede în fapte concrete.

2

„La sediul Mitropoliei Banatului din Timișoara, la invitația IPS Ioan, în prezența secretarului general adjunct al Guvernului României, Bogdan Ghelbere, am participat ieri, împreună cu directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, dr. Emil Bunda, la întâlnirea inițiată de înaltul prelat privind situația și nevoile unității sanitare. Mitropolia Banatului a devenit un partener activ, dedicat și implicat al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, nu doar prin sprijin în renovarea Staționarului 2, ci și prin căutarea de soluții care să redreseze situația financiară a spitalului“,  a declarat aseară managerul SJUR, Alina Stancovici.

„A fost expusă situația financiară a spitalului, necesitatea dotării acestuia cu aparatura modernă pe secțiile în care există deficit în acest sens și dotarea Centrului Multifuncțional de Sănătate de la Bozovici cu o ambulanță care să deservească zona Țării Almăjului“, a mai afirmat managerul Alina Stancovici.

3

Atunci când există compasiune, iubire față de semeni, aplecare către nevoile comunității, nimic nu este imposibil; acest lucru este valabil deocamdată pentru reprezentanții bisericii. Spre deosebire de ei, politicienii, aleși pentru a sprijini comunitățile din care fac parte, l-au luat pe „nu avem bani“ în brațe și și-au îndreptat privirea spre alte lucruri mai concrete pentru ei, probabil. E bine cel puțin că oamenii văd diferența, știu ce se întâmplă, dar din păcate uită prea ușor!

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei