Gărâna – capitala jazz-ului internațional

1a

Atmosfera înăbușitoare din oraș, temperaturile toride, canicula și aerul poluat, toate au fost date uitării de miile de turiști sosiți la Gărâna, localitate devenită emblematică pentru iubitorii Jazz-ului.

4a

 

Dacă serile de până acum au fost o încântare pentru cei 2500 de spectatori după spusele organizatorilor, ziua se petrece în drumeții, pe jos ori cu bicicletele, prin răcoare binefăcătoare a pădurilor montane. Turiști sosiți cu mașini mici, cu cortul, cu rulote din toate colțurile țării: Argeș, Constanța, Tulcea, Teleorman, Craiova, București, Sibiu, Bacău, Cluj, pe lângă sutele de timișoreni, arădeni ori cărășeni, aceștia fiind de-ai casei deja.

6a

 

În fiecare an iubitorii Jazz-ului au avut parte și de o ploaie care se pare că va veni și în această noapte, insuficientă să strice bucuria ce va fi oferită de Concertul Dhafer Youssef – Sounds Of Mirrors.

2a

Primăria Brebu Nou s-a ridicat și de această dată la înălțimea așteptărilor: Verificăm colectarea gunoaielor de câteva ori pe zi, ne asigurăm că turiștii au apă potabilă, am finalizat și turnarea celui de-al doilea strat de asfalt în Brebu Nou și de săptămâna viitoare vom începe cu finalizarea acostamentelor“  - a declarat pentru Reper 24 primarul comunei Ioan Buda.

3a

 

 

Participarea la festival este însă permisă doar persoanelor care:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS- CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării festivalului).

5a

Pe lângă obișnuitele forțe de intervenție, ambulanță, pompieri, jandarmi și jandarmi montani, organizatorii s-au pregătit și cu un laborator medical mobil privat care efectuează teste rapide antigen, astfel încât participanții să se poată bucura de spectacole și de aerul curat al banatului Montan în deplină siguranță.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei