29 de percheziții, 6 rețineri, alcool și țigări confiscate

pr

Polițiști de investigare a criminalității economice din Caraș-Severin și Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au pus ieri în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool. De asemenea, au fost puse în aplicare 20 de percheziții la autovehiculele folosite de persoanele bănuite.

În urma activităților, au fost ridicate 3.020 de țigarete și 299 de litri de alcool, susceptibili a fi proveniți din contrabandă, 347 de articole pirotehnice deținute ilegal, precum și 2.000 de euro, obținuti din astfel de activități, bunuri estimate la o valoare totală de 20.930 de lei.

Din cercetări, a rezultat faptul că în perioada februarie-iulie 2021, 6 persoane cu vârste cuprinse între 38 și 76 de ani, din Caraș-Severin și Timiș, ar fi transportat, depozitat și comercializat țigări și alcool, provenite din Republica Serbia, sustrăgându-se de la plata accizelor și taxelor vamale, cauzând, astfel, un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de aproximativ 80.804 lei.

Față de cinci dintre persoanele bănuite de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acțiunile au beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, a precizat Alina Boeru – purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Oravița și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, a mai adăugat Alina Boeru.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Gheorghe din Oravita

    Cat timp la gara din Oravita gasesti,,de toate”totul este foc de paie.Oare cine este ,,the boss”?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei