„Gazul lipsește cu desăvârșire din PNRR“, afirmă primarul comunei Dognecea, Remus Rof

6

Dacă alimentarea cu gaz a localităților a fost tema principală în campania electorală din toamna anului trecut, odată ajunși la guvernare coaliția majoritară nu mai spune nimic depre acest subiect. De bună credință, primarii au început să cheltuie din puținii bani alocați pentru studii de fezabilitate, ridicări topo, avize, semnături și s-au trezit că Planul Național de Redresare și Reziliență, menit să atragă aproape 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, nu conține nimic referitor la acest subiect. Ba mai mult, nici pe POIM – Programul Operațional de Infrastructură Mare, nu se știe dacă pot fi accestae fonduri pentru lucrările de alimentare care sunt foarte costisitoare.

În această situație se află și primarul comunei Dognecea din Caraș-Severin, dezamăgit de promisiunile guvernanților și de PNRR-ul făcut „pe genunchi și cu dedicație“, după cum afirmă acesta: „Solicitările din PNRR pentru alimentările cu gaz lipsesc cu desăvârșire. Noi i-am crezut și am investit în studii de fezabilitate, în aprobări, ridicări  topo și câte și mai câte. Ne-am asociat mai multe localități ca să fim un număr mai mare de locuitori, ne-am înființat ADI-uri, am trăit și mai trăim cu speranța că putem să introducem gazul metan, un element de civilizație, în localitățile noastre, iar tu guvernant, nu pui acest lucru pe ordine de zi a PNRR-ului“.

Edilul Remus Rof e nemulțumit și de faptul că alocările bugetare pentru creșterea gradului de confort și civilizație în satele și comunele românești sunt insuficiente pentru o serie de utilități absolut normale și necesare pentru o țară europeană: apă, canalizare, iluminat stradal, iar programele naționale care permiteau astfel de lucrări au fost stopate.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei