După ministrul Tabără, un alt ministru în funcție vine la Târgul Mare de la Răcășdia, PETRE DAEA!

Petre Daea

Târgul Mare de la Răcășdia și-a câștigat pe drept titulatura de cel mai important eveniment din Banatul de Munte în materie de prezentare  a produselor și utilajelor agricole. Argumentele sunt numărul mare de vizitatori, dar și personalitățile și oficialitățile prezente la târg an de an.

Timp de 15 ani, localitatea Răcășdia a fost polul de atracție pentru producătorii agricoli. An de an, autoritățile s-au adaptat la cerințele și nevoile vizitatorilor și, pe lângă amenajarea corespunzătoare a spațiului destinat evenimentului, cei responsabili au făcut diligențele necesare ca la eveniment să participe cât mai mulți specialiști în domeniu, personalități, dar și oficialități ale momentului.

S-a confirmat acest fapt și la ediția de primăvară a târgului din acest an, când, pentru a doua oară, comuna din Valea Carașului primește vizita unui ministru de resort  în funcție. Duminică, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat comuna cărășeană. Ministrul a stat de vorbă cu producătorii și fermierii agricoli, aceștia aducându-i la cunoștință oficialului problemele de care se lovesc în procesul agricol. Pe lângă faptul că reprezentantul Guvernului a fost foarte receptiv în a asculta păsurile țăranilor din Valea Carașului, Daea i-a asigurat pe aceștia că va rezolva mare parte din aspectele arătate de către interlocutorii domnie sale.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157680129729080″]

Dincolo de prezența oficialilor la cea de-a XXXV-a ediție a Târgului Mare de la Răcășdia, manifestarea a fost una de un real succes. Peste 4 000 de vizitatori au călcat astăzi pe pământ răcășcean. Și nu credem că au regretat, paleta largă de exponate i-a satisfăcut pe deplin pe cei care au ales ca în această duminică să viziteze comuna cărășeană.

Ca la fiecare ediție, „vinovați” de acest succes se fac cei de la Consiliul Local, Primăria Comunei Răcășdia și Asociația Crescătorilor de Vaci din localitate. Evident, cu sprijinul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeane Caraș-Severin, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Caraș-Severin, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) Caraș-Severin, Direcției  Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Caraș-Severin, dar și cu prezența numeroasă a producătorilor și procesatorilor agricoli din Banat.

Și această ediție a fost un real succes din punctul nostru de vedere. Pe lângă afluența mare de public din piață, am avut onoarea să-l avem în mijlocul nostru și pe ministrul Agriculturii, Petre Daea. Am avut o întâlnire cu fermierii și producătorii agricoli la primărie și consider că mare parte din problemele de care se lovesc agricultorii se vor face auzite în Guvern și, sper, ca problemele aduse-n discuție cu ministrul Daea să-și găsească și rezolvarea. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în organizarea succesului de astăzi, de la oficialități, autorități și până la cei care și-au expus produsele în târg astăzi. Am și o nemulțumire și ea ține de faptul că, deși am invitat toate oficialitățile de la nivel județean, invitația noastră nu a fost onorată”, a declarat, pentru Reper24, primarul comunei Răcășdia, Lechici Mirco.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei