Declarație politică de la tribuna Camerei Deputaților a cărășeanului Marius Damian

 

damian

Deputatul de Caraș-Severin Marius Damian a făcut ieri, de la tribuna Camerei Deputaților, o declarație politică împotriva lipsei de reacție a premierului Florin Cîțu la una dintre interpelările adresate acestuia. Deputatul Marius Damian a transmis și presei cărășene această declarație politică, ce vine să atragă atenția autorităților asupra unei probleme care ar putea avea urmări grave în perioada imediat următoare: aglomerația din magazine.

„Domnule președinte, stimați colegi,

I-am trimis la începutul lunii domnului prim-ministru Cîțu o interpelare cu privire la supraaglomerația din supermarketuri.  Având în vedere că încă nu am primit niciun răspuns din partea sa, mă adresez din nou, prin această declarație politică, solicitând în mod direct prelungirea programului de funcționare al  magazinelor și supermarketurilor! Programul scurt deja s-a dovedit a fi un eșec, prin supraaglomerația care se crează. Este de neînțeles de ce primul ministru se încăpățânează să mențină acest interval orar scurt de funcționare. Situația se poate deteriora substanțial având în vedere că se apropie Sfintele Paști, iar românii vor începe cumpărăturile specifice acestei mari sărbători.

Măsurile întreprinse de dl Cîțu în calitate de prim-ministru au avut un impact negativ asupra dezvoltării economice a țării, conducând la proteste masive în toate marile orașe ale țării. Mii de oameni, în peste 70 de localități din țară, s-au exprimat împotriva măsurilor restrictive, inclusiv a măsurii scurtării programului de funcționare a magazinelor și supermarketurilor. Poate că domnul Cîțu s-a inspirat din programul magazinelor din Austria, însă as dori să îi reamintesc că acolo intervalul orar 08.00-20.00 în timpul săptămânii și 08.00-18.00 în weekend este cel obișnuit pentru cetățenii austrieci, adaptat vieții sociale, culturale și profesionale a acestora. Situația este alta în România, dacă avem în vedere că aici programul de lucru rareori permite pauză de masă, iar milioane de români lucrează până seara, deci nu mai au timp să își facă cumpărăturile la finalul zilei de lucru.

Lipsa de logică a măsurii este evidentă! Oamenii se îngrămădesc la casele de marcat, apoi se îngrămădesc la benzinării pe drumul spre casă! Ați supraaglomerat magazinele, supermarketurile, benzinăriile, dar nu le permiteți accesul oamenilor la slujbele religioase de Sfintele Paști, decât între orele 22.00 și 05.00, afară și distanțați! Românii sunt un popor de oameni credincioși și au nevoie să participe liber la această Sfântă Sărbătoare, pentru liniștea lor sufletească, după tot haosul și durerea produse de această pandemie și de proasta gestionare a acesteia de către Guvernul coaliției PNL, USR PLUS și UDMR!

În condițiile în care se poate observa că măsura închiderii magazinelor la ora 20.00 și respectiv 18.00 în weekend mai mult a încurcat decât a ajutat, creându-se aglomerație în supermarketuri înainte de ora închiderii, iar cei care lucrează până târziu nici nu ajung măcar să își cumpere cele necesare; în dorința de a evita ca supraaglomerația ce a avut loc în săptămâna Paștelui Catolic, să nu se repete în săptămâna Paștelui Ortodox, îi solicit domnului prim-ministru Florin – Vasile Cîțu să prelungească urgent programul magazinelor și supermarketurilor înainte de Sfintele Paşti!

Deputat Romulus-Marius DAMIAN, Circumscripţia electorală nr.11 Caraş- Severin”

 

Dan AGACHE

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Misu

  Într-adevăr, toti deputații și senatorii din caras severin , în guvern sunt numai oameni de bine . Suntem reprezentați la cel mai înalt nivel de niște intelectuali , niște meseriași. În frunte cu cap de pluta asta ! Dar si cu restul ! Bravo !

 2. Andrei

  In sfarsit a invavat și mistretul asta diferenta dintre interpelare și intrebare. La cat mai multe declaratii de genul asta! Ne putem sterge la c*r cu ele ca altfel n-au niciun real folos

 3. Coco

  E usor a face versuri
  Cand nimic nu ai a spune!!!
  Bai nea deputatu’, ne – ai spus ca au fost proteste in 70 de localitati…dar din cate? Un procent ceva, ca sa intelegem daca acei protestatari reprezinta ceva sau sunt o cifra undeva dupa virgula….

 4. Dinu

  D-le Agache, daca aia este “declaratia politica” de ce la tribuna e altcineva iar Damian e in spatele salii, si ce mai cauta semnatura d-tale la sfarsit? D-ta esti purtatorul de cuvant al preopinentului care confunda interpelarea (adresarea unei intrebari de catre un parlamentar unui membru al Guvernului in cadrul unei convocari la Parlament) cu declaratia “politica” din fundul salii. Ca deputatul Damian mai trece prin Parlament tine de obligatiile lui profesionale (e locul lui de munca), ca incearca sa dea impresia ca-si merita leafa substantiala e de inteles, dar ca dumneata semnezi “declaratiile” asta nu mai are sens. Iar prima datorie a dansului este sa se ocupe de legile tarii, aspect unde activitatea dansului e inexistenta.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei