Moment istoric în Parlamentul Austriei! Bănățenii Laura Hant și Ruben Doran, gazdele comemorării a șase deputați bucovineni

parlamentul austriei

Asociația “Mihai Eminescu” Viena, a organizat în cooperare cu Clubul parlamentar al SPÖ o acțiune de comemorare a sase deputați români care au reprezentat, în perioada 1911-1918, provincia Bucovina în Parlamentul Austriei Imperiale.

Evenimentul a fost onorat de prezența unui numeros și ales public și a unor personalități din România. Moderatorul evenimentului a fost domnul dr. Harald Troch, parlamentar austriac si bun prieten al României. Partea de traducere a fost asigurată, la nivel înalt, de domnul dr. Alexandru Todericiu.

Prezentă la eveniment, doamna Doris Bures, Președinta Parlamentului Austriei, a vorbit despre importanța acestui gest și despre necesitatea întăririi relațiilor prietenești bilaterale. Despre importanța acestui eveniment și cea a acțiunilor parlamentarilor comemorați au mai vorbit și Excelența sa, domnul Bogdan Mazuru, ambasadorul României în Austria, domnul Angel Tîlvar, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României, domnul Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava și domnii profesori universitari, dr. Ioan Bolovan si dr. Rudolf Gräf, prorectori ai universității Babes-Bolyai din Cluj. Din partea românească a participat si domnul deputat Doru Coliu.

Partea de cuvântări a fost condimentată cu un frumos program muzical susținut de solista și instrumentista (nai) Loredana Streche, acompaniată de Ruben Doran (acordeon) și Otto Ștefan (Keyboard). Nu a lipsit din program un filmuleț de promovare a frumuseților Bucovinei.

Țin să mulțumesc invitaților veniți special pentru acest eveniment din România, partenerilor noștri și nu în ultimul rând, publicului generos, din care nu au lipsit cei mai reprezentativi membri ai clerului românesc din Viena” a scris pe o rețea de socializare Laura Hant, președinta  Asociației “Mihai Eminescu” din Viena.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157680292100510″]

După încheierea părții oficiale de comemorare invitații s-au deplasat în sala istorică de ședințe, pentru a depune buchete de flori pe locurile ocupate în trecut de cei șase parlamentari din Bucovina. Evenimentul s-a încheiat cu partea de socializare, cu vinuri și gustări românești.

Foto: Asociația „Mihai Eminescu”

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei