Weekend pe ritm de fanfară și aromă de must la Oravița

targ Oravita 2018

Orăvițenii au întâmpinat echinocțiul de toamnă din acest an pe platoul din fața Gării pe ritmuri de fanfară, muzică populară, produse tradiționale și multă voie bună. Toate acestea au fost posibile datorită organizatorilor celei de-a VII-a ediții a Târgului de Toamnă, Primăria Oravița, Consiliul Local și Camera Agricolă Caraș-Severin.

Startul evenimentului s-a dat sâmbătă dimineața. Peste 50 de producători autohtoni au expus pe tarabe produsele tradiționale din Banat. De la brânza de la Cornereva, răchia din Almăj, până la vinul de Recaș, toate au stârnit interesul vizitatorilor. Devenită deja o tradiție, expoziția cu vânzare la care iau parte elevii din instituțiile de învățământ orăvițene s-a bucurat și în acest an de atenția participanților la târg. Organizatorii au premiat elevii fiecărei școli participante cu sume importante de bani.

Ce a lipsit în acest an de la târg a fost expoziția de păsări de rasă din cauza restricțiilor impuse de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin în urma extinderii pestei porcine.

Ambientul muzical a fost asigurat de Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița, pe scena amenajată pe platoul din fața Gării prestând mai multe ansambluri și formații din Banatul de Munte.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157698416262362″]

„Ne bucurăm că și în acest an vremea a ținut cu noi și produsele specifice toamnei au putut fi achiziționate de către orăvițeni. Ne pare rău că nu am putut organiza expoziția de păsări de rasă, însă din cauza restricțiilor aceasta nu a fost posibilă. Îi așteptăm și astăzi pe orăvițeni să întâmpine toamna cu produse tradiționale, muzică populară și multă voie bună”, a declarat, pentru Reper24, primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

Cei care nu au ajuns încă la târg, o mai pot face astăzi, până la ora 16, pe platoul din fața Gării (Complexul Vechi).

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei