Romeo Dunca, în control la deponeul de la Lupac! „Grijă maximă, sunt ca o panteră. Mușc în tăcere, exact la jugulară”

modelmic

Din nou probleme la centrul integrat de management al deșeurilor de la Lupac. Pe masa președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, au ajuns mai multe sesizări cu privire la activitatea derulată de operator și asta la doar aproximativ două luni de la momentul în care deponeul de la Lupac a devenit funcțional.

Dornic să rezolve cât mai repede situația, președintele forului județean a decis să îl confrunte direct pe operator cu privire la sesizările primite, principalele puncte referindu-se la depozitarea pe groapa de gunoi de deșeuri neprocesate (ceea ce ar duce practic la umplerea deponeului în 2-3 ani și nu în 7 ani, așa cum a fost proiectat inițial), dar și la faptul că operatorul ar raporta mai puțin material reciclat, în speță aluminiu, decât există în realitate. Președintele Dunca a dat ca exemplu cazul Reșiței, unde de la momentul preluării deșeurilor la deponeul de la Lupac, cantitatea de aluminiu reciclată a ajuns să fie de șase ori mai mică.

Dle Marta, trebuie să aveți grijă maximă, eu sunt ca o panteră care mușc în tăcere, exact la jugulară”, l-a avertizat Romeo Dunca pe Remus Marta, responsabil de coordonarea activității de la Lupac. Președintele forului județean a precizat că nu este interesat să pedepsească pe nimeni sau să aplice amenzi, ci să vadă exact ce nu funcționează la Lupac și cum poate fi remediată situația. Pentru început, ca o primă măsură urgentă, Dunca l-a informat pe reprezentantul operatorului că vor fi instalate camere video cu stocare pentru supravegherea întregii activități, pentru a vedea exact ce mașini intră și iasă de la Lupac. În plus, activitatea operatorului va fi supervizată și de un reprezentant al Consiliului Județean. „Vă ajut ca nu cumva să vă fie ușor să greșiți”, l-a atenționat Dunca.

modelmic

Pe de altă parte, și operatorul are nemulțumirile lui, Remus Marta atrăgând atenția că deșeurile pe care le primește din județ nu sunt selectate și că în acest moment, la Lupac tratarea mecano-biologică a deșeurilor se face manual, din cauza unor utilaje defecte sau care nu funcționează la capacitate maximă.

Sistemul nu funcționează, o să îl facem să funcționeze, în așa fel încât să putem folosi această investiție în termenii din proiect. Avem probleme tehnice legate de investiția proastă făcută, de cum s-a pus în operă, de cum s-au cheltuit acești bani. Trebuie ușor ușor să o aducem pe calea cea bună și vom face lucrul acesta”, a concluzionat Romeo Dunca.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei