Marcel Vela, despre moțiunea de cenzură: „Unele partide sunt preocupate doar de imagine, indiferent de răul pe care îl fac”

modelmic

Senatul și Camera Deputaţilor sunt convocate în sesiune extraordinară comună, astăzi, de la ora 12:00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de social-democraţi la adresa Guvernului Orban. În opinia ministrului de Interne, Marcel Vela, moțiunea de cenzură pregătită de PSD are două probleme, iar prin acest demers inițiatorii demonstrează faptul că sunt interesați doar de imagine, fără să îi preocupe consecințele.

PSD-ul face din nou un lucru care are doar un iz, să spunem, electoral, fie că este înainte de congres sau că doresc înainte de alegeri să acumuleze puncte. Are două probleme această moțiune: prima problemă, de formă, se referă la faptul este depusă într-o sesiune extraordinară și citită într-o altă sesiune extraordinară. A doua problemă este de fond și este legată de starea în care se află România acum, o stare de criză sanitară, o stare în care lumea are nevoie de stabilitate economică, într-o situație în care o criză politică ar duce la o destabilizare și a situației economice și o accentuare a crizei sanitare. Un asemenea demers arată faptul că unele partide sunt preocupate doar de imagine și de a câștiga cât mai multe puncte, indiferent de răul pe care îl fac, de consecințele negative fie în zona medicală, fie în zona economică, provocând deliberat o criză politică”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Birourile permanente reunite au decis luni ca moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, iniţiată de PSD şi semnată de 205 de senatori şi deputaţi, să fie citită joi, de la ora 12:00. Social-democrații susţin, printre altele, că reprezentanții Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus. Documentul cuprinde un capitol privind „restricțiile contradictorii impuse cetățenilor români”. Potrivit social-democraţilor, „o altă cauză majoră a pierderii controlului asupra pandemiei de către Guvernul Orban 2 a fost seria nesfârșită de decizii și măsuri contradictorii”.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei