Happy 4th of July! Senatorul Mocioalcă: „America, o continuă sursă de inspirație pentru România!“

Senator Mocioalca Amercia 4th of July

Istoria universală atestă ziua de 4 iulie, ca Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, Partener Strategic al României în lupta de reclădire a unei democrații statornice pentru țara noastră. 4 iulie reprezintă și momentul în care sunt celebrate independența, libertatea, valorile, cele care stau la baza „nașterii“ Statelor Unite ale Americi, marcată de un complex de factori istorici și culturali.

La 245 de ani de independență americană, senatorul social-democrat Ion Mocioalcă transmite gânduri de recunoștință și sinceră prietenie poporului american, evocând momentele care stau la baza strânsei relații de cooperare dintre țara noastră și partenerul strategic, dar și cele care întăresc relația româno-americană în 2021, la sărbătoarea pe care America o trăiește astăzi:

Cele mai călduroase felicitări, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, însoțite de reiterarea atașamentului nostru față de valorile fundamentale ale democrației pe care noi și aliații noștri le împărtășim.

Tradiția bunelor relații româno-americane se va intensifica și consolida pe toate palierele, pentru că suntem  încrezători cu privire la beneficiile pe care continuarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii le asigură cetățenilor români și americani deopotrivă.

Eforturile susținute ale României de îmbunătățire a interoperabilității și cooperării cu Aliații NATO, angajamentul său de a-și moderniza armata și de a încorpora cele mai performante capabilități de apărare disponibile, reprezintă dovada curajului, garanțiilor reciproce de securitate cuprinse în Declarația privind Parteneriatul, iar acestea s-au transpus printr-o viziune comună: asigurarea păcii, redresarea economiei și siguranța sănătății populației, direct dependente de economia de piață sănătoasă. Toate oportunitățile trebuie transformate în realitate în conturarea unui viitor prosper pentru ambele națiuni. La fel ca oamenii, națiunile se definesc prin valorile pe care le apără şi prin partenerii pe care îi au.

În acest an, marcăm trei momente speciale în relația solidă dintre România și Statele Unite ale Americii. Se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite, 10 ani de la semnarea și intrarea în vigoare a Acordului între România și Statele Unite privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România și 5 ani de la atingerea Capacității Operaționale Depline a Facilității de Apărare împotriva Rachetelor Balistice de la Deveselu.

Parteneriatul, sperăm pe viitor mai solid, dintre SUA și Europa reprezintă piatra de temelie a relațiilor internaționale și de securitate. Totodată, România este pe cale să devină un jucător-cheie în sectoarele tehnologiei, inovării şi energiei paneuropene, în același timp fiind un aliat de nădejde al aliaților transatlantici, ceea ce subliniază însemnătatea punților de legătură și dialog, rol asumat cu seriozitate și responsabilitate.

America rămâne sursă de inspirație pentru toți prietenii democrației, un model de determinare și reper al apărării demnității! Senatul României susține cu tărie diplomația parlamentară, parte a proiectului de intensificare și aprofundare a colaborării dintre țările noastre, la nivel strategic, economic si militar.

La Mulți Ani de Ziua Independenței, America!

Happy Independence Day!“ – a transmis cu ocazia celor 245 de ani de la întemeierea Statelor Unite ale Americii secretarul Senatului, sen. PSD Ion Mocioalcă.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Lacucaracea

    În prezent , în democrație se ascund cei mai infecți / hidoşi tirani , care țipă ( făcând figurație… scenarii / regie ) din toți rărunchii că democrația nu-i bună ; bineânțeles după ce calcă în picioare toate valorile acesteia ! Şi acuză America , Anglia , Franța + multe alte țări din vest ( chiar şi democrațiile din est , precum Japonia…deşi are împărat cu titlu onorific , este mai democrată decât toate țările est europene la un loc ; Corea de Sud deasemenea există o democrație mult mai evoluată decât în oricare dintre țările est europene ).Ceea ce ,, se fac că uită ” să precizeze aceste caricaturi hidoase , indiferent de mediul din care provin , este că democrația autentică vine din Grecia antică ( Cele mai cunoscute fiind regatele Elis, Ahaia, Arcadia, Messenia, Laconia şi Argolis…care îşi împărţeau puterea cu alte 12 regate miceniene mai mici din Grecia centrală şi nordică ; cel mai mare centru micenian era Micene, urmat de Argos, Tirint, Pilos, Atena şi Teba.Democrații autentice şi mai mult evidențiate / dezvoltate în puternicele oraşe – stat / oraşe – cetate precum Sparta şi Troia ) , democrația / civilizația acestora , fiind mult mai veche decât ,,civilizația romană” ! N-are nici o legătură cu Grecia de astăzi…în mare parte ,, bolşevizată ” inclusiv de către Biserica Ortodoxă Greacă.Putem ,,discuta” ( expune ) mult/e pe acestă temă…

  2. Lacucaracea

    P.S. Bineânțeles că țipă şi se opun fățiş , ori iau în zeflemeală democrația cu principiile respectiv valorile sale ; sau se dau în mod prefăcut ( pervers / parşiv , urmărind propriile interese meschine / mârşave ) , mari susținători ai democrației. ( ai drepturilor şi libertăților omului , fiindcă asta înseamnă în primul rând ,,democrație” , ne referim aici la cele legitime , legale şi bineânțeles meritate astfel …) ! Teoretic , înainte de ,, revoluția ” ( lovitura de stat ) bolşevică ( prin care l-au asasinat pe țar alaturi de toată familia sa…ultimul împărat al dinastiei Romanovilor ) se instalase o democrație…ce-i drept firavă ( aflată la început de drum , şi grav afectată de primul război mondial ).Vina cea mai mare a țarului a fost faptul că nu a făcut anumite reforme la timp , adică după recunoaşterea / acceptarea anumitor partide politice… inclusiv al ,, Socialiştilor – Democrați ” moderați ( între care menşevicii )…a nu fi ,, confundați ” în mod deliberat cu bolşevicii – comuniştii radicalizați / extremişti ai lui Lenin , Troțki cu acoliții lor…ulteriori precum Stalin ş.a.m.d. ( Rusia deşi era o mare putere militară , în realitate rămăsese un stat înapoiat din multe puncte de vedere , preponderent agrar , lipsa industrializării făcand ca majoritatea populației / aprox. 70 – 80 % să trăiască în zone rurale şi să-şi câştige existența din agricultură ; fapt ce provoca grave dezechilibre economice şi implicit sociale / sărăcie – foamete , având în vedere status-ul militar al Rusiei respectiv campaniile militare ale Țarului Nicolae al II-lea ). Situația a fost foarte complexă , iar bolşevicii – comuniştii proveniți din social – democrați radicali / extremişti / marxişti … au profiat de aceasta , acaparând puterea şi demonizându-l pe țar , în cele din urmă asasinându-l în mod conspirat…alături de familia sa , deşi nu merita această soartă crudă ).Nu uitați modalitatea / modul cum l-au demonizat inclusiv pe Rasputin , transformându-l într-un adevărat ,, monstru – vrăjitor ” !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei