Lovitură de teatru în Senat: Crin Antonescu a demisionat!

crin-antonescu

Lovitură de teatru în Senat: Crin Antonescu a demisionat!

Preşedintele Crin Antonescu, a anunţat că demisionează din funcţia de Preşedinte al Senatului din Parlamentul României, după un schimb de replici dure cu Preşedintele PSD şi actualul premier, Victor Ponta.

,,Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL”, a anunţat Antonescu în plenul reunit.

   După acel moment, Victor Ponta a intervenit la tribună și a declarat: „Dl. Antonescu a ridicat o problemă serioasă. Lucrurile stau în felul următor: avem un președinte care a spus că în cinci minute își dă demisia. Este în funcție. Avem un președinte al Senatului care a spus că dacă nu trece referendumul îşi va da demisia. Citez din președintele Băsescu, care a spus ce blestem e în țara asta, după un președinte care a spus că nu își dă demisia să vină alt președintele care spune că nu își dă demisia. Eu nu spun că nu îmi dau demisia. Eu stau în fața dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere”, a declarat Victor Ponta.

  „Asta era de demonstrat, d-le prim-ministru, stimați colegi, eu demisionez din funcția de președinte al Senatului”, a anunțat Crin Antonescu de la tribuna Parlamentului reunit, după ce într-o luare de cuvânt anterioară şi-a declarat disponibilitatea de a demisiona. După care liderul liberal a continuat: ,, Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic”.

În urma acestui anunţ, parlamentarii liberali au scandat repetat “Demisia”, la adresa premierului Victor Ponta.

După anunţul demisiei din funcţia de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu a părăsit prezidiul şi a ocupat un loc în sala de plen.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei