3 ani de închisoare pentru Romică Anculia, într-un nou dosar! Pedepse şi pentru primarul şi viceprimarul comunei Brebu!

anculia

3 ani de închisoare pentru Romică Anculia, într-un nou dosar! Pedepse şi pentru primarul şi viceprimarul comunei Brebu!

Într-un alt dosar de corupţie instrumentat de DNA Timişoara, fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia a primit astăzi o nouă condamnare dată de completul de la Tribunalul Arad.

Anculia a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni alături de primarul comunei Brebu, Viorel Roşca, viceprimarul Ion Ţicheriu, cei doi fiind acuzaţi de săvârşirea aceloraşi infracţiuni. Remus Marta, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de animale din comuna Brebu, va trebui să răspundă în faţa judecătorilor pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (cinci acte materiale) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar Tudor Jurj pentru cumpărare de influenţă, dare de mită, instigare la  fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (cinci acte materiale) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Romică Anculia şi-a recunoscut vina!

  Anculia şi-a recunoscut toate acuzaţiile în acest dosar, pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Tribunalul Arad l-a condamnat pe  Anculia la 3 ani închisoare, pe Tudor Ioan Jurj la doi ani şi şase luni.  Primarul comunei Brebu. Viorel Mitea Roşca şi viceprimarul Ion Ţicheriu au primit câte un an şi şase luni, iar Ioan Marta doi ani închisoare, pedepsele celor trei fiind cu suspendare, aceştia având un termen de supraveghere de doi ani. Sentinţa nu este definitivă.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei