Horia Irimia: „În situații excepționale, este nevoie de soluții excepționale”

modelmic

În situații excepționale, este nevoie de soluții excepționale”, este de părere liberalul Horia Irimia, făcând referire la decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe legea bugetului pe 2020. Este o metodă rapidă de a adopta legi, prevăzută în Constituție este, iar Guvernul Orban nu este primul care își asumă răspunderea pe o lege sau un pachet de legi, susține Irimia.

Specialist în domeniul finantelor și președinte al Comisiei Buget Finanțe liberalul al organizației PNL Caraș-Severin, Horia Irimia a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată la Reșița despre adoptarea la timp a legii bugetului de stat pentru anul 2020, fapt care va putea conduce la reglarea bugetelor unităților administrativ teritoriale. La conferința de presă la care au mai luat parte secretarul general adjunct al PNL Caraș-Severin, Dan Stan, consilierii județeni Cristian Gâfu, Daniel Surdu și Elena Meteleaucă, președintele oamenilor de afaceri PNL Caraș-Severin Viorel Bașag, Irimia a desființat bugetul adoptat cu întârziere de guvernul PSD pentru anul 2019, pe care îl consideră unul eșuat:

„În 18 ani, în 18 exerciții bugetare, 2001-2018, în 13 ani bugetul s-a adoptat în termen și în cinci ani s-a întârziat, mai mult sau mai puțin, de multe ori pentru că s-au schimbat guvernele. Dar în 2019 nu a fost această situație. Doar că au întârziat foarte mult pentru că nu au fost hotărâți cât să umfle cifrele și pe ce domenii să pună banii. Nu cred că datorită întârzierii, ci datorită minciunii și a sfidării, datele din bugetul pe 2019, buget întocmit de Guvernul Dăncilă, a fost un buget eșuat, pentru că iată, nu ne încadrăm în deficitul prognozat de 3%, deficit pe care chiar și copii de liceu știu că la nivelul UE, este o condiție de a trece la zona euro”.

Guvernul condus de Ludovic Orban și-a asumat, luni, răspunderea în fața Parlamentului pe legea bugetului de stat pentru 2020 și pe legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2020. Ambele legi au fost contestate la CCR de președinții celor două camere ale Parlamentului.

CCR a anunțat că cele două părți au termen până la 10 ianuarie pentru a-și exprima în scris punctul de vedere, urmând ca apoi judecătorii Curții să se pronunțe pe tema acestor conflicte.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „În situații excepționale, este nevoie de soluții excepționale”, este de părere liberalul Horia Irimia
    Ambele legi au fost contestate la CCR de președinții celor două camere ale Parlamentului.

    OUG-urile cu care ne-am obişnuit începând cu “Codul Rutier” au redevenit legi şi decrete comuniste.
    Nu le promulgă preşedintele (ales) ci primul ministru, un NEales. Iaca cică guvernul (“L’état, c’est moi.”)
    “Democraţie” originală (made ghe noi).
    Bugetul îl vor stabili însă … judecătorii. Că se şi pricep :)
    Aceia pe care nu i-a ales nimeni.
    Pentru că nu avem statuie a libertăţii.
    Doar “tăiţei” cu pretenţii …

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei