Educație estetică la Oțelu-Roșu

Educație estetică

Este cunoscut faptul că educaţie plastică şi educaţie muzicală, mai mult decât orice alte activităţi, constituie cadrul potrivit şi mijlocul cel mai ofertant de descoperire, activare şi stimulare a potenţialului creativ al copiilor. Arta este cea care îi pregăteşte să trăiască în frumuseţe și armonie, îi mobilizează să respecte esteticul şi să vibreze în faţa lui.

Numai prin artă se dezvoltă sensibilitatea senzorială, dar şi cea artistică şi delicateţea comportamentală. Sensibilitatea artistică se construieşte pe baza afectivităţii, a intuiţiei şi fanteziei, în funcţie de măiestria educativă a pedagogului şi de caracteristicile mediului în care elevul se formează.

Elevii Școlii de Arte Plastice din cadrul Liceului Bănățean Oțelu Roșu au obținut numeroase premii în ultimii ani, toate acestea fiind dovezi palpabile ale talentului și dăruirii cu care sunt înzestrați, deopotrivă, acești elevi cât și coordonatorul lor, prof. Ioana Gerlinde Lungu Graszl.

Numai in ultimul an acești elevi au participat, cu lucrări plastice proprii, la numeroase concursuri interjudețene, județene, naționale și internationale, câteva dintre acestea, cât și distincțiile primite, fiind enumerate mai jos:

  • Expoziția Internațională – Concurs „Învingător prin artă” la care s-au făcut remarcați următorii elevi: Mîrza Daniel, Lingurar Andreea și Alexandru Georgescu (premiul II), Adam Florica și Spînu Alex (premiul III).
  • „Crăciunul în sufletul meu”, desfășurat în jud. Argeș , premiul I ocupat de Mîrza Daniel.
  • La concursul județean „Fii conștient, drogurile îți opresc zborul”, pe lângă premiul I obținut de Andreea Lingurar, s-au obținut și două premii speciale, acestea fiind acordate elevilor Mîrza Daniel și Zamă Alexandru.
  • „Toamna prin ochi de copil”, concurs interjudețean (jud. Gorj), Andreea Lingurar, Țerovan Cosmina (premiul I), Opîrlescu Dariana și Boldea Sonia (premiul II).
  • „Mândru mi-s că mi-s Român” Lazăr Iasmina (premiul I), Bouroșu Iulia (premiul II), Barabaș Daniel (premiul III), Gyaraki Luisa (III) și Duță Marco (mențiune).

Și în acest an elevii Școlii de Arte Plastice Oțelu Roșu au participat cu lucrări interesante la câteva concursuri internaționale, dintre care amintim concursurile: „Parfum de toamnă” și „Învingător prin artă”. Deasemenea, ei au participat și la concursul național „Play energy”, un concurs organizat de către compania ENEL și care încurajează copii de toate vârstele să descopere lumea energiei și a științei.

Așteptăm cu încredere și rezultatele acestor participări recente, fiind încrezători în talentul și dăruirea acestor tineri care continua cu mult succes o frumoasă tradiție pe Valea Bistrei.

Trebuie specificat faptul că acești elevi se constituie într-un colectiv eterogen, dar frumos închegat, ei provenind atât de la Școala Gimnazială Nr. 3, cât și de la Școala Gimnazială Nr. 1 din subordinea Liceului Bănățean, având expoziții de artă plastică la fiecare sfârșit de an, merituoase concretizări și motive de mândrie pentru părinții și pentru coordonatorul lor.

Gabriel Gaina

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei