Încep înscrierile la Școala Duală din Reșița! Sunt disponibile 159 de locuri

scoala duala inscrieri

Săptămâna viitoare încep înscrierile la Școala Duală din Reșița. Anul acesta sunt disponibile 159 de locuri, fiind puse la dispoziția celor interesați calificări în 11 meserii. Pot opta pentru această formă de învățământ  absolvenții de clasa a VIII-a de anul acesta, dar și cei din seriile anterioare, care au vârsta de până la 26 de ani.

La Colegiul Economic al Banatului Montan sunt disponibile 59 de locuri pentru calificările de ospătar, bucătar, lucrător hotelier și brutar-patiser. Colegiul Tehnic oferă 100 de locuri pentru calificările lăcătuș, sudor, mecanic auto, operator mașini cu comandă numerică, electrician, instalator și confecționer.

Elevii și părinții acestora se pot îndrepta cu încredere spre acest tip de învățământ, deoarece reprezintă o alternativă educațională prin care tinerii pot dobândi competențe reale, pentru că pregătirea practică se face direct la angajatori, iar la finalizarea studiilor vor putea beneficia de un loc de muncă sigur și bine plătit. Aș menționa printre alte beneficii și bursa profesională de 400 de lei pe care elevul o primește lunar. De asemenea, cazarea, masa și transportul sunt oferite gratuit de Primăria Reșița, iar condițiile de cazare sunt foarte bune, ca urmare a faptului că primăria a reabilitat toate internatele școlare. La finalizarea studiilor de învățământ dual, elevii au și posibilitatea de a-și continua studiile”, precizează  Mădălina Chiosa, viceprimarul municipiul Reșița.

foto: alegetidrumul.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei