Vot decisiv în CJ Caraș-Severin! Se renunță la finanțarea pentru cele trei staționare ale SJUR

dunca spital

Interminabilele discuții pe marginea renunțării sau continuării proiectelor de reabilitare energetică ale celor trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență din Reșița pare să se fi tranșat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin. În urma votului consilierilor județeni, s-a decis renunțarea la contractele de finanțare. În favoarea proiectelor inițiate de președintele Romeo Dunca au votat consilierii liberali, contra renunțării la proiecte au fost consilierii PSD, PRO România și PMP.

Au fost discuții aprinse în cadrul ședinței, Ioan Crina, Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea declarându-se categoric împotriva renunțării la proiectele de finanțare, în ciuda insistențelor lui Romeo Dunca, președintele CJ, că forul județean nu are cum să acopere cheltuielile neeligibile a căror valoare depășește finanțarea primită din fonduri europene. Președintele PMP, Ionuț Popovici a anunțat chiar că în cazul în care proiectele vor fi aprobate va face o plângere penală împotriva tuturor celor care au votat pentru renunțarea la proiecte.

Dacă mă întrebați pe mine, această renunțare cred că trece oarecum și limita legală. Din punctul meu de vedere este un abuz, iar în momentul în care aceste finanțări vor fi retrase, personal voi formula o plângere penală împotriva tuturor, și a inițiatorului și a celor care votează aceste proiecte. Nu este o amenințare, este o realitate. Dacă voi avea sau nu dreptate, vor hotărâ instituțiile abilitate”, a precizat acesta.

Liberalii nu s-au lăsat însă convinși de argumentele opoziției și au ridicat mâna în favoarea renunțării la contractele de finanțare, fapt ce l-a determinat pe președintele Dunca să le mulțumească și să îi asigure că au făcut un lucru bun.

Proiectele au trecut, consilierii noștri au responsabilitate și au înțeles că nu avem cum să le facem. Nu putem să ne băgăm într-o cheltuială neeligibilă atât de mare, dacă nu avem resursă financiară. Ce să facem? Să scoatem lucrările la licitație pe nasturi? Pe șase milioane de euro de la Comunitatea Europeană? Și cu celelalte șapte ce facem? Mai avem încă zeci de milioane de lei datorii, din 2008. Ne mai îndatorăm pentru încă 10 ani, dar pentru ceva ce schimbă radical serviciul de sănătate în județ, nu să vopsim un spital din 1935”, a precizat la finalul ședinței, Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean a recunoscut că există riscul de a nu primi finanțare pentru ridicarea unui nou spital județean la Reșița, proiect pe care dorește să îl implementeze alături de Primăria municipiului, dar este vorba de un risc asumat, „pe care trebuie să îl luăm acum”. Pe de altă parte Romeo Dunca a dat asigurări că cele trei staționare nu vor fi lăsate de izbeliște, în așteptarea momentului 2026, când speră acesta că va fi inaugurat noul spital: pe de o parte, se vor investi 5 milioane de lei în lucrări de reparații, iar pe de altă parte se va încerca obținerea unei finanțări pe POIM, de 10 milioane de lei, pentru schimbarea instalațiilor electrice și de gaze tehnice.

Citește și „Este momentul să facem un alt spital”. Vela și Popa fac front comun cu Dunca

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Bibi

    In Reșița s-au construit maxim 3 clădiri publice în ultimii 30 de ani și alea construite de autoritățile centrale. Cât de prost sa fi sa crezi ca vei construi un spital nou în 4 ani în condițiile în care primăria se chinuie de 8 ani sa termine o grădiniță.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei