„Este momentul să facem un alt spital”. Vela și Popa fac front comun cu Dunca

3

Vom lăsa județului Caraș-Severin un spital județean de înaltă ținută”, a promis astăzi primarul Reșiței, Ioan Popa, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela și de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Subiectul conferinței: renunțarea la finanțarea europeană pentru reabilitarea energetică a celor trei staționare ale SJUR și ridicarea în schimb a unui nou spital în municipiul de pe Bârzava.

Practic, primarul Reșiței, Ioan Popa și senatorul Marcel Vela s-au prezentat în fața presei pentru a arăta că îl susțin pe Romeo Dunca, în intenția acestuia de a stopa proiectele pentru cele trei staționare, atrăgându-se încă o dată atenția că co-finanțarea pe care forul județean ar trebui să o plătească pentru derularea proiectelor se ridică practic la aceeași valoare ca și finanțarea ce ar veni de la Bruxelles. Consiliul Județean nu dispune în acest moment de aceste fonduri și nici nu ar putea obține un credit, având în vedere gradul de îndatorare al județului, a precizat Dunca, președintele CJ ținând însă să asigure că renunțarea la proiecte nu înseamnă automat și abandonarea celor 3 staționare. 5 milioane de lei vor fi investiți în lucrări de renovare a celor trei clădiri, existând posibilitatea de a obține și o finanțare de 10 milioane de lei pentru refacerea instalațiilor electrice și cele de gaze tehnice, a asigurat Romeo Dunca.

vela

Marcel Vela: „Aveți încredere în Ioan Popa și Romeo Dunca”

Continuarea proiectelor de reabilitare energetică a celor trei staționare ar sărăci județul, a susținut la rândul său senatorul Marcel Vela, având în vedere contribuția de peste 30 de milioane de lei care ar trebui să o asigure CJ: „Ca să faceți o comparație, bugetul împărțit la Primării a fost de 28 de milioane, adică mai puțin decât s-ar băga în cele 3 staționare. Pentru drumuri, la CJ s-au primit 4 milioane de lei, de vreo 9 ori mai puțin. Și asta în condițiile în care prin priceperea președintelui, a primarului reședinței de județ, cu susținerea ADV Vest, putem face un spital județean nou, în care efortul financiar al CJ să fie de doar 2%.

Îi rog pe toți inteligenții care atacă acest subiect să facă un exercițiu de imaginație. Ar investi la ei, dacă ar fi privați, ar arunca pe geam 36 de milioane pentru ceva ce nu funcționează sau investesc 2 milioane pe ceva care funcționează? Că acest subiect deja depășește limitele unei logici elementare. De gospodar de la țară, dacă vreți. Dacă cei care refuză să facă această analiză , acest raționament contestă realitatea.

Aveți încredere în Ioan Popa și Romeo Dunca, nu au reușit în viață sau în profesie, că au fost neinspirați, că nu au fost pricepuți, pe când alții care critică am văzut ce afaceri bulgărești au făcut”.

popa 1

Ioan Popa: „Vom lăsa județului Caraș-Severin un spital județean de înaltă ținută”

Despre necesitatea ridicării unui nou spital județean la Reșița și despre stadiul în care se află proiectul, a vorbit primarul Ioan Popa, care s-a arătat, ca de obicei, foarte convins de faptul că va reuși să obțină finanțarea necesară și că peste câțiva ani, la Reșița va exista un spital nou și modern.

Nu are logică, așa cum spunea Romeo zilele trecute, să tunăm un Trabant, să îl facem să pară ca un Ferrari, dar el să aibă un motor cu pistoane de lemn. Nu suntem visători sau fanteziști, s-a declanșat un protocol între CJ CS și Primăria Reșița, în care suntem parteneri, s-a declanșat licitația pentru masterplan și studiul de pre-fezabilitate, urmând ca în 3-4 luni să avem datele de la masterplan și undeva în decembrie-ianuarie, să lansăm studiul de fezabilitate. Discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătății și cu premierul Cîțu au fost în felul următor: cine vine primul, primește banii. Pandemia a fost o lecție pentru noi toți și focusul, inclusiv pe PNRR, este pe Sănătate. Dacă suntem rapizi și ne mișcăm inteligent vom putea să accesăm fondurile. Acest spital județean este un lucru foarte serios, este o promisiune pe care mi-am făcut-o mie însumi, și vom lăsa județului Caraș-Severin un spital județean de înaltă ținută”, a afirmat Ioan Popa.

Conform edilului, viitorul spital ar urma să fie ridicat în imediata vecinătate a Muzeului de locomotive, va avea în jur de 550 de paturi, iar ridicarea și dotarea clădirii ar urma să se ridice la aproximativ 150 de milioane de euro.

Lucrurile deja au pornit, sunt pe făgaș, trebuie să avem un pic de răbdare, să fim optimiști. Este momentul să facem un alt spital. Au trecut 50 de ani de la ultimul spital făcut în Reșița și aproape 100 de ani de la primul. Pentru Dumnezeu, trebuie să facem un spital, e simplu”, a mai precizat Ioan Popa.

Puteți urmări aici întreaga conferință de presă susținută de Romeo Dunca, Ioan Popa și Marcel Vela:

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Carasanul

  Acum Vela bate palma cu dusmanii lui din partid Popa si Dunca pentru a obtine in August un nou mandat de Presedinte PNL CS , rusinos , ar trebui sa plecati toti atunci cand spitalul cel nou va ramane doar un vis.

 2. Slalom printre cretini

  E clar, dacă a zis-o maiestatea sa cu geacă de pele 500 nu se va mai face spital poate un cimitir nou cu tot cu crematoriu pentru decedații de Coviț 666 ,zic și eu nu știu de astea!:)))

 3. Nelutzu

  Vrajeala pt fraieri! Nici o șansă să avem un spital în următorii 10 ani! 3 penibili ne mint cu mult tupeu!

 4. Doru

  150 de milioane de euro? Pentru un spital? Haida, de!!! Cu 1000 de euro pe metru pătrat desfășurat poți construi un spital, cu finisaje lux! (O construcție rezidențială o faci cu 700 de euro, restul reprezintă profitul dezvoltatorului). Hai să vedem: un spital cu 1000 metri pătrați suprafața construită, cu P+4 etaje, total 5000 metri pătrați suprafața desfășurată. Adică, total 5 milioane de euro. Dotările, să zicem de trei ori mai mult, 15. Total 20 de milioane de euro! De unde 150?! Din pălăria domnilor mai sus ziși? Hai, mai ușor cu pianul pe scări, mai bine să…trecem la treabă! (Și evident, mai puțin cu gargara…, că-i ajungeți din urmă pe “specialiștii” PSD în spitale, doar ei au “făcut” deja vreo opt, din ălea, regionale…)

 5. Jiji

  Lăsați la oparte fantasticul tren cu hidrogen și băgați banii aia mulți in sănătatea carasenilor. Pana vor fi bani de Ferrari hai sa tunam Trabantul nostru și sa SALVAM VIETI…

 6. Romica

  Vela Copilu de aur al Armenisului s-a aliat cu Romica Cariciopleanu și Nelutzu Menunea din Nadrag! Armenis boy speră ca sacrificand spitalul se dă bine pe lângă cei doi gânditori eruditi și rămâne președinte PNL. O sa își ia țeapă!

 7. Iohann Nicolescu

  Mai întâi reparați cea ce aveți, deja și apoi construiți alt spital. Oamenii din CS au acum, nevoie de spitale demne de secolul 21, fara infecții nosocomiale, cu personal medical înalt calificat, cu echipamente medicale de ultimă generație. Până construiți spitalul nou, cum ați reintrodus tramvaiul și cum ați făcut Domeniul shiabil Semenic, o să construiți spitalul în vreo 10-15 ani. Lăsați minciunile și manipularea.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei