Pentru prima dată în România, în perioada 16-23 mai 2014 se va desfășura în București proiectul Săptămâna Restaurantelor, iniţiat și organizat de Asociaţia Romania Culinară, în parteneriat cu Top Hospitality si Star Chefs. Proiectul își propune să ofere clienților pasionati de gastronomie ocazia de a profita de câteva zile speciale cu oferte, discounturi, evenimente culinare și nu numai, oferite de restaurantele de top participante.
Prima editie a Săptămânii Restaurantelor se va desfășura din 16 până în 23 mai, ca prim proiect pilot, intenția noastră, a organizatorilor, fiind ca la ediția de toamnă să atragem participarea cât mai multor restaurante din țară. Restaurantele care se vor înrola în proiect vor trebui să respecte standardele de calitate impuse de organizatori și vor oferi fie un meniu în valoare de ~25 de lei, care nu va include băuturi sau alte gratuități, fie un discount important aplicat la nota finală. Practic, fiecare restaurant participant în parte va gândi și va oferta propriile discounturi, pe care, însă, le va menține neschimbate pe întreaga durată de desfășurare a proiectului.
Miercuri, 30 aprilie, ora 18:30, la Crowne Plaza Hotel din București, va avea loc un eveniment informal de socializare pentru Săptămâna Restaurantelor, în cadrul întâlnirii de networking culinar Top Hospitality.
Proiectul este un prim pas pe calea modernizării, popularizării și implementării unor standarde înalte de calitate în gastronomia românească pe care și le propune asociația.