Românii vor putea călători în Grecia de la mijlocul lunii aprilie

grecia

Sezonul turistic în Grecia va începe oficial pe data de 14 mai, dar turiștii din Uniunea Europeană vor putea călători în Republica Elenă încă de la mijlocul lunii aprilie, conform declarațiilor ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, aflat în vizita în România.

Pentru a intra în Grecia, turiștii trebuie să îndeplinească una dintre cele trei condiții: să prezinte un test negativ, dovada vaccinării, sau un test de anticorpi, care să ateste că au trecut prin boală.

De asemenea, turiștii vor putea fi testați aleatoriu la graniță cu teste rapide, iar cei testați pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea greacă. La fel ca în 2020, copiii sub 10 ani nu necesită testare.

Ne dorim ca UE să facă proceduri foarte rapide pentru a dezvolta și a emite certificatul verde de sănătate, dar până atunci purtăm discuții tehnice cu ministrul român al Turismului să acceptăm certificate emise de statul român, care să fie și în limba engleză”, a precizat Charis Theocharis.

Potrivit acestuia, sezonul turistic grecesc se va derula anul acesta sub moto-ul „Tot ce vrei este Grecia”.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei