ANPC-u duce greu…. la București! Noul președinte, reșițeanul Claudiu Dolot!

Claudiu Dolot noul presedinte ANPC

Mi-a „picat“ în mână Monitorul Oficial zilele trecute și am găsit o știre care cred că ne interesează pe noi toți cei din Banatul Montan. Noul președinte la ANPC- Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului este the one and only Claudiu Dolot, personaj care din 1995 atunci când a finalizat cursurile TCM ale Politehnicii din Timișoara, a preluat frâiele Agenției de Dezvoltare Economică din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, pe care a coordonat-o timp de 7 ani. Îmi aduc aminte că unul dintre proiectele remarcabile pe care și-a pus amprenta la nivel regional a fost Enduromania. Agențiile de Dezvoltare Economice din județele din Vestul țării AR-CS-TM-HD au pus bazele dezvoltării regionale în România. Pe baza acestui proiect pilot din Vestul țării, realizat în parteneriat cu landul german Renania de Nord – Westfalia care a fost un proiect de succes, au fost implementate actualele regiuni de dezvoltare ale României.

Fiind angrenat în dezvoltarea regională, Dolot a pus-o și de-un doctorat bine aprofundat, reușind prima teză de dezvoltare regională din țară finalizat în 2004, la Universitatea de Vest din Timișoara. În aceeași perioadă apare în CV și absolvirea cursului de specializare postuniversitară de drept comercial la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept.

După o vastă experiență în cadrul administrației publice județene îl regăsim pe Claudiu Dolot în sistemul bancar, în poziția de corporate-manager Raiffeisen Bank în Caraș-Severin.  A urmat o nouă provocare aducând Volksbank România în județul Caraș-Severin, unde timp de 7 ani de zile a administrat retail-ul în companie, atât în Reșița, precum și o bună perioadă de timp în Timișoara.

În tot acest timp, Claude Dlt a fost activ și în spectrul politic, fiind consilier local la Reșița timp de 12 ani unde s-a implicat activ, devenind una dintre vocile implicate în reconstrucția și modernizarea urbană. Din 2013 a preluat managementul sucursalei județene a BCR Caraș-Severin, în care l-am regăsit până la această numire.

Am scormonit puțin și după alte studii pe care bănuiam că le-a urmat Claude de-a lungul carierei și am mai găsit finalizarea facultății de drept de la Universitatea Iosif Constantin Drăgan din Lugoj în 2007 iar în 2009 am observat că a finalizat studii de masterat – Specializarea Marketing, audit și expertiză contabilă la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad – Facultatea de Științe Economice.

Unde-i școală multă și stresul e pe măsură…Așa că pentru relaxare dar și pentru că-i place sportul îl regăsim o perioada considerabila si  la clubul Gloria Reșița, președintele secției de fotbal. A mai fost vicepreședinte al clubului CSM Reșița în perioada în care echipa de seniori activa în liga a II-a și vicepreședintele Clubului Sportiv Universitar Eftimie Murgu, atunci când Universitatea Reșiței a preluat echipa Inter Miracol a profesorului Nelu Stan.

În ultima perioadă a trecut în haine albe (kimono), dar nu pentru a răpune Covid-ul și l-am văzut alături de Sensei-ul Nelu Botez antrenându-se pe tatami. De parcă ar fi știut ce i-au pregătit ursitoarele. Am făcut o scurtă prezentare pentru cititorii noștri, mai non-conformistă, dar de-acum șaua pe cal și dați-i bice,dar cu siguranță domnule Dolot, nu cred că puteți dumneavoastră proteja, cât putem noi consuma!

 Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei