Sărut mâna, stimată doamnă și….vă mulțumesc

a

Am postat mai zilele trecute un editorial (Răbdare, tutun și…muuultă lămâie!) cu referire clară la campania electorală pentru alegerile parlamentare. Așa cum mă așteptam, aceeași oameni, aceleași promisiuni, aceleași vorbe în vânt. Nimic nou sub soare, ba mai mult, o campanie atipică desfășurată în pandemie pentru că…șa vreau eu. Și unde-i lege nu-i tocmeală, politicienii s-au pus pe treabă. Despre ce spun, ce fac, ce promit și mai ales despre câtă acoperire în fapte au, sau vor avea vorbele lor, discutăm mai pe larg în seara de Moș Nicolae, în 6 Decembrie, după închiderea urnelor.

Acum vreau să vă aduc în atenție un alt aspect; după editorialul cu pricina, pe care tocmai l-ați citit (recitit), am primit un mesaj de la o doamnă Claudia Unger pe numele domniei sale, care mi-a promis că-mi va trimite câteva lămâi eco, să-mi taie greața pricinuită de multele promisiuni electorale. Nu e prima oară când am astfel de promisiuni, atâta doar că astăzi, acestea au prins viață. Doi comisionari de la o florărie din Reșița, au bătut la ușa studioului Reper 24 și au lăsat acest superb aranjament de flori, lămâi și…un papițoi, pe care am să-l numesc, dar nu știu cum. M-am gândit la minciunel, acrișor, grețișor, domn parlamentar și alte câteva asemenea.

mentha

Tocmai de aceea vreau să mă ajutați să-i dau un nume. Cum credeți că ar trebui să se numească acest animăluț din pluș pe care personal îl consider mascota acestor alegeri parlamentare. Țin să mulțumesc încă odată doamnei Claudia care a făcut acest gest deosebit, atât prin natura aranjamentului cât mai ales prin faptul că domnia sa este stabilită în Germania și de acolo, de la distanță și-a ținut promisiunea făcută. Ar putea fi un exemplu și pentru viitorii noștri aleși, referitor la promisiuni și fapte.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei