Rudel Obreja, arestat preventiv pentru 29 de zile

ro

Rudel Obreja, arestat preventiv pentru 29 de zile

Magistrații Tribunalului București au decis miercuri arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, urmărit penal pentru trafic de influență.

Judecătorii au admis o propunere de arestare formulată de procurorii DNA, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Rudel Obreja a fost reținut marți de DNA sub acuzația că, în perioada noiembrie 2013 — ianuarie 2014, ar fi pretins de la un denunțător suma de un milion de euro. Presa centrală a vehiculat că denunțătorul în acest caz este Sorin Ovidiu Vîntu.

“În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lăsat să se creadă că are influență asupra judecătorilor din completul învestit cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, astfel încât îi va determina să pronunțe o hotărâre favorabilă denunțătorului. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunțător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro să fie remisă înainte de pronunțarea hotărârii, iar diferența de 800.000 euro, după obținerea soluției favorabile”, susține DNA.

Procurorii anticorupție arată că, pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Rudel Obreja a susținut că persoanele pe lângă care își exercita influența i-au transmis denunțătorului, prin intermediar, că va obține cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a “noului cod”, cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare noile Coduri penal și de procedură penală.

Recursul a fost soluționat anterior datei de 1 februarie 2014 și a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă, mai arată DNA.

Pe 27 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de instanța supremă la doi ani închisoare cu executare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

sursa: Agerpres

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Gigi Despa

    Vai,ce s au nimerit,ca nuca in perete.Unul cu boxul si unul cu afacerile……..Ei discutau de milioane de euro parca erau prune.Prin rubrica mea de “STIATI CA”,vreau sa reamintesc resitenilor si nu numai in cate locatii din lume si ce produse sau executat la U.C.M.Resita in timp.Asa dar reductorul laminorului de benzi la rece de la I.P.A Slatina,sa executat la U.C.M.Resita.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei