Dan Alexa, noul antrenor al CSM Reșița: „Obiectivul meu e promovarea în Liga I!“

modelmic

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa și președintele clubului CSM Reșița, Cristian Bobar l-au prezentat astăzi pe noul antrenor al echipei din Valea Domanului, Dan Alexa. Caransebeșeanul Dan Alexa, cu un CV însemnat în ceea ce privește cariera de jucător, dar și în cea de antrenor, a decis ca din acest sezon să își înceapă munca alături de rosso-neri, cei care se vor bate de la egal la egal cu echipe precum Progresul Ezeriș sau Voința Lupac, având fixat dezideratul revenirii în Liga a II-a.

Despre momentul actual pe care îl parcurge fotbalul reșițean, primarul Ioan Popa, cel care-l girează pe președintele Bobar chiar și după retrogradarea în Liga Trois, a declarant: „Este o reacție profundă și serioasă de a readuna o echipă care să promoveze în Liga a II-a. Am retrogradat în Liga a III-a, o retrogradare nemeritată. Deciziile noastre considerate de unii greșite au dovedit că persoanele cu care am lucrat au reușit să facă performanță în altă parte. Vreau să punctez aici pe Alex Pelici, care nu a reușit să pună lucrurile la punct aici în vestiar dar a promovat în Liga I cu Mioveniul. Deci nu putem fi acuzați că am greșit aducându-l pe Pelici, după ce Pelici a promovat într-o luptă acerbă cu echipele din Liga a II-a. La fel și cu Minteuan, unde cred că problema a fost pregătirea fizică în pauza de iarnă. Să nu uităm de meciul de la Rapid de la București, unde echipa a strălucit (n.n. cu antrenorul Dorinel Munteanu pe bancă, pe care primarul l-a ocolit în discursul său).

Lucrurile s-au dus în direcția asta nefericită datorită lipsei de coeziune a lotului și a unor bisericuțe. Au fost aduse persoane din exterior care nu s-au adaptat la echipă iar antrenorii nu au reușit să anihileze aceste probleme. Avem nevoie de o mână de fier, de un om cu poziții tranșante, iar acesta este Dan Alexa, în care am încredere până în pânzele albe. În ceea ce îl privește pe Cristi Bobar, el este prietenul meu și nu poate plăti pentru retrogradare, pentru că alături de el am promovat în Liga a II-a. Le doresc mult succes și să dea Dumnezeu să mergem înainte!“.

Dan Alexa - Bobar Cristi (2)

Președintele clubului, Cristian Bobar, se arată entuziasmat de sosirea în curtea din Valea Domanului a lui Dan Alexa. „Mă bucur foarte mult că l-am atras pe Dan Alexa, antrenor care a mai fost ofertat de CSM Reșița de mai multe ori, dar era deja sub contract cu alte formații. Este un moment în care plecăm de la 0. Construim un nucleu nou, cu jucători tineri și 3-4 jucători experimentați cu care ne dorim să promovăm în Liga a II-a. Ultimul cuvânt în ceea ce privesc transferurile îl va avea Dan Alexa, discutăm, analizăm, iar noi ne dorim să asigurăm condițiile administrative propice pentru echipă“.

La rândul său, Dan Alexa a ținută să transmită pentru iubitorii sportului reșițean: „În decizia mea a contat foarte mult respectul pe care i-l port domnului primar Ioan Popa și prietenia mea cu Cristian Bobar. Dânșii m-au dorit foarte mult și mereu am văzut aici un proiect de viitor unde se poate face o echipă bună, care să-și spună cuvântul în fotbalul românesc. M-a surprins retrogradarea, din afară părea imposibilă, dacă ții cont de condițiile oferite de club și corectitudinea față de jucători. Cred că problemele au fost în vestiar, dar lucrurile sunt foarte simple: cine e cu mine, rămâne cu mine, cine nu, pleacă! Obiectivul meu aici este promovarea în Liga I“, a ținut să spună antrenorul care pornește însă pe un drum anevoios din Liga a III-a, cu un buget de 1 milion de euro pus la dispoziție.

La finalul conferinței de presă, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa a vorbit și despre studiul tehnic pentru modernizarea bazei sportive din Valea Domanului, depus la Compania Națională de Investiții, în valoare de 11 milioane de euro, care ar însemna și o schimbare la față a stadionului din Valea Domanului. Totodată, în câteva săptămâni, Popa promite că pe terenul sintetic va fi montat un sistem de iluminare pentru partidele disputate în nocturnă.

Nu putem decât să le urăm decidenților de la CSM Reșița mult succes în atingerea obiectivelor propuse și să nu uite nicio clipă că bugetul generos alocat clubului CSM Reșița de Consiliul Local Reșița este strâns din banii plătiți cu sudoare pentru taxe și impozite de cetățenii Reșiței.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei