Poliţia cărăşeană combate violenţa în şcoli

politia

Poliţia cărăşeană combate violenţa în şcoli

Şcoala Gimnazială Nr. 12 Reşiţa, a fost în această săptămână gazda unei serii de manifestări desfăşurate sub genericul „Împreună împotriva violenţei – o Europă nonviolentă” prilejuite de marcarea Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli. Activităţile au beneficiat de participarea unor reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

  La dezbaterea pe care poliţiştii au avut-o cu cei aproximativ 40 de elevi ai şcolii au fost identificate formele de manifestare a violenţei în şcoli, au fost descoperite cauzele care duc la producerea unor acte de violenţă şi, desigur, au fost aprofundate consecinţele posibile ale violenţei. Discuţiile au fost susţinute de proiectarea unor spoturi anti-violenţă iar elevii au primit din partea poliţiştilor un flyer având tematica „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”.
Totodată, în cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele a două proiecte iniţiate şi desfăşurate de elevi ai şcolii, ambele proiecte având ca tematică prevenirea violenţei şi a discriminării de orice fel şi promovarea toleranţei ca mod de soluţionare a divergenţelor de opinie.
Profitând de faptul că Şcoala Gimnazială Nr. 12 din Reşiţa deţine o staţie radio cu circuit închis şi având în vedere faptul că în perioada 1-9 februarie elevii intră în vacanţa intersemestrială, ofiţerul sociolog al IPJ Caraş-Severin a transmis celor 400 de elevi ai şcolii o serie de sfaturi cu caracter preventiv pentru o vacanţă în siguranţă.

Cu siguranţă, ne-am bucura dacă dintre toate subiectele prezentate, elevii ar fi reţinut şi motto-ul sub care s-a desfăşurat întreaga acţiune, ,,Violenţa este refugiul incompetenţilor”, după cum bine sublinia prolificul scriitor Isaac Asimov.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei