UPDATE: Iosif Armaș, arestat pentru 30 de zile!

modelmic

Procurorii au decis aseară reținerea pentru 24 de ore a celui care a reușit în ultimii ani să transforme stațiunea Băile Herculane într-o ruină. Adus de urgență de la București, Iosif Armaș a fost audiat câteva ore bune până s-a decis încătușarea sa.

 

Alți cinci suspecți, printre care și Filip Răiescu, director general al SC Herculesc SA și Gavril Adamescu, directorul economic al societății Herculesc.

Reamintim că DIICOT a descins în forță ieri dimineață la domiciliile a 22 de persoane bănuite că ar fi implicate în devalizarea stațiunii Băile Herculane. Iosif Armaș, principalul pilon care s-a îmbogățit în urma tranzacțiilor cu hoteluri, a fost ridicat de oamenii legii și adus de urgență la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Potrivit procurorilor, Iosif Armaș, președinte al Consiliului de Administrație al SC Hercules SA Băile Herculane și acționar și administrator special al SC Argirom Internațional SA București, Filip Railescu și Gavril Adamescu au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane, printre care se află și lichidatorul judiciar Angela Monica Borza, având drept scop scoaterea bunurilor SC Herculesc SA din patrimoniul acesteia și însușirea sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

Imobile înstrăinate în mod fraudulos de acest grup ar fi: pădure în Domogled cu Fabrica de Gheață; pădure la Cerna cu restaurant “Grota Haiducilor”, clădire IBTH — birouri, clădire Băi Termale “Apollo”, clădire Baia Termală “Hebe”, spital pentru militari și ofițeri — Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear — Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), imobilul “Băile Neptun”, Hotel Decebal — Sanatoriu medical balnear — Pavilionul 2, Hotelul Traian — Pavilionul 1, complex de edificii — Cazinou, Sanatoriul Militar cu curte și baie pentru militari, Hotel Diana, Hotel Roman, Hotel Afrodita, Baia Venera, Baia Diana, sanatoriul medical balnear IOVR — Pavilionul 12, clădire Sediu Nou, Hotelul Hercules și Hotelul Ferdinand.

CITEȘTE ȘI: Iosif Armaş, ridicat de la Bucureşti şi adus la Reşiţa!

 

UPDATE: Omul de afaceri Iosif Armaș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de instanța Tribunalului Caraș-Severin. Alături de Armaș au fost arestate preventiv și alte cinci persoane, suspecte în dosarul privind devalizarea stațiunii Băile Herculane.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Cetatean

    bravo vela ai reusit sa bagi codita suspect bebe iova pot jura cu mana pe biblie ca e un om onest iova si fara spaga fata de tine care nici nu mai stiii de la cine ai luat spaga nu cred ca dormi foarte bine in ultimul timp dar daca plecarile din tara dl vela le faci cu anumite persoane care stim si noi unde lucreaza sotiile lor ai anumite avantaje stiiiii pana cand ???? pana unul va spune adevarul in scris!!!! Romania suspecti suntem toti in tara asta cine raspunde daca va fi achitat iova ???? cel care a scris din condei niste fraze??? pacat

  2. Ce tare

    ce tare Express de banat Iova pus sub control judiciar pai asa a spus vela sa scrieti ? ce e mai important hotul de armas care este retinut pt toate furaciunile din herculane sau discreditarea lui iova of of stanciu pai daca te crezi un ziar corect nu fa politica fi corect cu toti sunt curios voi ziaristii din ce bani supravietuiti

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei