Ilie Iova: „Nu am nici o implicare în devalizarea Băilor Herculane”! Iova își menține intenția de a candida!

devalizarea Băilor Herculane

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, dus ieri la audieri în dosarul privind devalizarea stațiunii Băile Herculane, se declară complet nevinovat și susține că nu are nici o legătură cu nici un grup infracțional implicat în ruinarea stațiunii de pe Valea Cernei.

Iova s-a arătat surprins de faptul că a fost solicitat să dea declarații, afirmând că singurul lucru de care se face vinovat este acela că în perioada în care lucra la Hercules a semnat mai multe împrumuturi de la două persoane fizice, împrumuturi necesare pentru achitarea salariilor celor 400 de angajați ai societății.

„Practic, în sarcina mea, în acest dosar sunt patru acte materiale care s-au întâmplat în perioada decembrie 2007 – iunie 2008. Dacă vă aduceși aminte, a fost perioada în care societatea Hercules, care la vremea respectivă avea peste 400 de angajați, a intrat în cea mai neagăr perioadă, în sensul că nu s-au mai putut face plățile salariale ale celor 400 de angajați.

Cele patru acte care apar în cazul meu sunt niște contracte de împrumut care au fost făcute de către mine, mandatat fiind prin împuternicire de către conducerea societății Hercules, cu aprobarea acționarului principal, Argirom. Sarcina mea exclusivă, era în situația de conflict care exista la momentul respectiv, să aduc niște sume de bani pentru a plăti salariile celor 400 de angajați. Au fost achitate și niște sume care erau restante astfel încât societatea Hercules să poată participa la licitația organizată de Casa Asigurărilor de Sănătate, pentru a-și putea continua activitatea”, a explicat astăzi Iova, în cadrul unei conferințe de presă.

Conform celor prezentate de Iova, în total societatea Hercules a luat împrumut de la două persoane fizice, puțin peste 500.000 de lei, pentru acești bani oferind ca garanție clădirea pavilionului 1811, fosta administrație a Băilor. Banii nu au mai fost returnați, astfel că clădirea respectivă și-a schimbat proprietarul. Între timp, pavilionul a fost vândut deja de trei ori, în prezent fiind în posesia vice-primarului comunei Armeniș, Cristian Ioan Vela.

Citește și Vela a cumpărat la Herculane una din clădirile lui Armaș! Înstrăinată în mod fraudulos?

Iova a mai ținut să precizeze că și-a dat demisia de la SC Hercules, principala cauză fiind aceea că nu se achitau la timp salariile muncitorilor:

„Nu am nici o implicare de nici o formă în nici o devalizare, în nici un grup mai mult sau mai puțin organizat. De 10 ani de zile nu am mai ținut legătura sub nici o formă cu absolut nimeni din fosta conducere a societății, motivul fiind unul clar de supărare. În momentul în care am plecat din Herculane mi-am luat valiza și m-am dus la gară și am luat o ocazie, nici măcar mașina societății nu am solicitat-o. Atât eram de supărat de ceea ce se întâmplă acolo”. 

Pus sub control judiciar de către procurori, Iova susține că încă nu i i-au parvenit actele oficiale privind măsurile luate de oamenii legii, motiv pentru care nu poate oferi detalii. Pe de altă parte, vicepreședintele CJ Caraș-Severin a ținut să precizeze că cele întâmplate nu îl vor împiedica să candideze pentru Primăria municipiului Caransebeș.

Tot ce mi-am propus în viitorul apropiat, mă țin de acest lucru, indiferent de obstacole, atâta timp cât legal am acest drept. Când legea îmi va interzice să candidez pentru o anumită funcție sau pentru un anumit loc pe listă, atunci nu o voi mai face. Dar până atunci am toate motivele să cred că sunt complet nevinovat și vreau să demonstrez acest lucru”, a adăugat Iova.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Lia Burnei

    Dragi colegi din PSD Caras-Severin, am ratat si de aceasta data alegerea unui candidat care sa vina din randurile noastre pentru primaria din Caransebes. Multumim marelui strateg Mocioalca.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei