Update: Iosif Armaş, ridicat de la Bucureşti şi adus la Reşiţa!

modelmic

Oamenii legii descind în aceste momente la domiciliul controversatului om de afaceri Iosif Armaș.

Perchezițiile au fost demarate încă de la primele ore ale dimineții. Armaș, afaceristul care a beneficiat cel mai mult de pe privatizarea stațiunii Băile Herculane credea că a scăpat din vizorul justiției după ce i-a turnat la DNA pe corupții implicați în dosarul insolvenței SC Argirom Internațional, firma care a reușit să dețină aproape toată stațiunea Băile Herculane.

Milionarul este acuzat că ar fi vândut ilegal mai multe hoteluri din Băile Herculane. Perchezițiile de astăzi vizează un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor, Iosif Armaș, președinte al Consiliului de Administrație al SC Hercules SA Băile Herculane și acționar și administrator special al SC Argirom Internațional SA București, Filip Railescu — director General al SC Herculesc SA și Gavril Adamescu — director Economic al SC Herculesc SA au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane, printre care se află și lichidatorul judiciar Angela Monica Borza, având drept scop scoaterea bunurilor SC Herculesc SA din patrimoniul acesteia și însușirea sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

Imobile înstrăinate în mod fraudulos de acest grup ar fi: pădure în Domogled cu Fabrica de Gheață; pădure la Cerna cu restaurant “Grota Haiducilor”, clădire IBTH — birouri, clădire Băi Termale “Apollo”, clădire Baia Termală “Hebe”, spital pentru militari și ofițeri — Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear — Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), imobilul “Băile Neptun”, Hotel Decebal — Sanatoriu medical balnear — Pavilionul 2, Hotelul Traian — Pavilionul 1, complex de edificii — Cazinou, Sanatoriul Militar cu curte și baie pentru militari, Hotel Diana, Hotel Roman, Hotel Afrodita, Baia Venera, Baia Diana, sanatoriul medical balnear IOVR — Pavilionul 12, clădire Sediu Nou, Hotelul Hercules și Hotelul Ferdinand.

În total, în această dimineață au loc 16 percheziții DIICOT în județul Caraș-Severin. Procurorii vizează în total, pe lângă Armaș, 22 de persoane responsabile de devalizarea stațiunii Băile Herculane.

Anchetatorii au indicii cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare, spălare de bani, grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

 

UPDATE 1:

Operaţiunea de amploare a procurorilor DIICOT din judeţul Caraş- Severin şi a ofiţerilor DGA din judeţul Timiş continuă! Oamenii legii au făcut 16 percheziţii în Băile Herculane, Caransebeş, Timişoara şi Bucureşti într-un dosar de privatizări frauduloase.

Mascaţii au descins şi la Agenţia pentru Rezervele Statului din judeţul Caraş-Severin.

Personajul principal în această operaţiune este omul de afaceri Iosif Armaş, cel care a privatizat staţiunea Băile Herculane şi care de curând se implicase şi în procesul de re-privatizare a combinatului siderurgic de la Oţelu Roşu, în care primarul oraşului, Luca Mălăiescu, îşi punea mari speranţe.

Iosif Armaş, aflat la Bucureşti, urmează să fie dus la biroul DIICOT din Caraş – Severin pentru a fi audiat în acest caz. Alături de Armaş vor mai fi duse la audieri alte 11 persoane printre care foşti directori ai firmelor controlate de Armaş, dar şi un fost director de la Agenţia pentru Rezervele Statului din Caraş – Severin.

 

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Frant ioan

  DIICOT ul mergeți si la Finanțele din Băile Herculane,verificați perioada in care director a fost Guran Gheorghe,surprize mari la firmele fiului lui & Tunea,evazioniștii politicieni!

 2. Silviu

  Pai domn plemal de la Otelu Rosu spunea ca azi Armas isi face birou la combinatul din localitate.Mai mascariciule las-o mai moalee cu pornirea combinatului ca radea lumea de tine.De anul trecut tot ne anunti ca pornesti combinatul.Esti un papitoi.Lasa-ne …….

 3. Nelu

  Ce sperante sa-si puna Luca Malaescu, el ar fi primul care ar fura combinatul ca doar l-a terminat cu Mirela Barjun , cu haldina de zgura cate si mai cate.
  Hot mai mare ca Luca Malescu nu exista in Caras.

 4. Cetatean

  au au Tunea si Guran 2 rahatei care au furat in zona aia tot cu Lala primarul scuze amantul GINEI Oamenii care au distrus Carasul ROSET, GINA PAVEL ,BATEA ,GHEORGHIONi, FISTEA CEL BATRAN ,STERPELESCU,,ION TUDOR cu echipa lui,MAGISTER in mare forma lichideaza tot dupa modelul Tudor

 5. Lia Burnei

  cine a mai fost director la Herculane ………? …………………Bebe Bebe Bebe

  verisor verisor verisor !!!! ha ha ha PSD

 6. cetateanul doi

  cred ca PSD-ul deja regreta ca a adoptat pe Bebe Iova
  cand spun PSD-ul spun adevaratii activisti si nu sefii lor care fac jocurile pentru propriul interes

 7. Pingback: Reper24- Pentru ca informatia a evoluat

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei