Vela a cumpărat la Herculane una din clădirile lui Armaș! Înstrăinată în mod fraudulos?

clădirile lui Armaș

În legătură cu dosarul evaziunii în care a fost implicat Iosif Armaș, presa scrie în aceste zile despre marele prejudiciu suferit de bugetul de stat prin săvârșirea unor infracțiuni de delapidare, complicitate la delapidare, bancrută frauduluoasă, complicitate la bancrută frauduloasă și abuz în serviciu, care s-ar cifra la impresionanta sumă de 15 milioane de euro.

Prejudiciul total al întregului grup infracțional ar fi de circa 30 de milioane de euro. Totodată, ne sunt aduse la cunoștință, nominal, imobilele care ar fi fost înstrăinate în mod fraudulos.

Printre enumerările acestor imobile și terenuri achiziționate, altădată de interes public, două dintre acestea atrag atenția în mod special, dat fiind faptul că cei care le-au achiziționat sunt persoane publice de notorietate, oameni politici și chiar șefi de administrații locale.

În afară de deputatul Ion Tabugan, care a achiziționat în urmă cu mai mulți ani o pădure pe râul Cerna și celebrul restaurant „Grota Haiducilor“, regăsim și numele Vela în achiziția clădirii cunoscută de oamenii locului ca IBTH-ul, sau Pavilionul 1811.

clădirile lui Armaș

IBTH însemna pe vremuri Întreprinderea Balneară de Turism Herculane, un imobil în care se regăseau birourile administrative ale stațiunii balneoclimaterice, fiind una din primele clădiri ridicate de imperialiștii austro-ungari la Băile Herculane, în anul 1811. Mai putem aminti aici că această clădire care are o suprafață de 525 de metri pătrați, este catalogată drept monument istoric.

Interesant este că cel care a cumpărat-o este viceprimarul comunei cărășene Armeniș, Cristian Ioan Vela, nimeni altul decât ginerele primarului municipiului Caransebeș, Marcel Vela, și cel care a luat numele mai marelui ierarhic socru mic.

Prețul cu care ginerele lui Marcel Vela a achiziționat în anul 2015 această clădire, ridicată acum mai bine de două secole și clasificată drept monument istoric din Băile Herculane, a fost de 110.000 de euro, practic vreo 5 miliarde de lei vechi.

În declarația de avere a viceprimarului de la Armeniș, apare și numele fiicei edilului de pe Timiș, Andra Vela, care deține în Poiana Mărului un teren intravilan de peste 1200 metri patrați, o casă ce i-a fost donată în comuna Armeniș și un apartament, la fel donat, în Caransebeș, la care se adaugă și trei autovehicule.

Și în ciuda faptului că fostul viceprimar al Caransebeșului și actualul contracandidat al lui Vela la funcția de primar al Caransebeșului, Ilie Iova, cel care a lucrat pentru firma lui Armaș în perioada 2002 – 2008 de unde a plecat fără a-și încasa salariul cuvenit pe mai multe luni de zile, este suspectat în dosarul marelui prejudiciu creat de Armaș, cei care au achiziționat unele din clădirile despre care se face vorbire în acest dosar sunt cu totul alții, vorbind aici de numele ginerelui primarului Marcel Vela și de cel al deputatului UNPR Ion Tabugan.

 

Sergiu TABAN  

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

  1. Baleanu

    Daca schimba PNL cu PSD ca pe camasa, asa le trebuie daca sar dintr-un cacat galben in unul rosu si invers

  2. Pingback: Reper24- Pentru ca informatia a evoluat

  3. Pingback: EXPLOZIV !!!!!!! INCENDIAR !!!!!!! Marcel Vela e cam.. “pa ?! “, Valeria Schelean, curand, asisderea ?! ( DOCUMENTE ) | Sfinxul

  4. Pingback: Marcel Vela in vizorul DNA | Sfinxul

  5. Pingback: Adevărata față a ” gospodarului ” Marcel Vela, cel care râvnește la șefia CJ C-S ! DNA doarme…. | Sfinxul

  6. Pingback: Marcel Vela in vizorul DNA – da au ba ??!!! | Sfinxul

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei