Frunzăverde, sub control judiciar! Vezi ce spun anchetatorii!

modelmic

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în urma audierilor de astăzi de la București, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar asupra lui Sorin Frunzăverde, pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 15 mai 2015 până la data de 13 iulie 2015.

Acuzat de folosire a influenţei sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în vederea obţinerii unui folos necuvenit și instigare la șantaj, Sorin Frunzăverde are de îndeplinit în următoarele 60 de zile o serie de obligații menționate clar de anchetatorii DNA.

 „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

 1. să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
 2. să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei;
 3. să se prezinte la Poliţia Mun. Reşiţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 4. să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
 5. să nu se apropie de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
 6. să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
 7. să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, explică anchetatorii.

CITEȘTE ȘI: Frunzăverde, audiat la DNA București! „Lucrurile sunt decupate dintr-un film prost”

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar se arată că există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt.

„În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi membru în acelaşi partid, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite – respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făcea parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar și în  plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

De asemenea, inculpatul Frunzăverde Sorin a determinat aceeași persoană, vicepreședinte al Consiliului Judeţean,  să îi şantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, ameninţându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obţinerii unor rezultate favorabile candidatului  formaţiunii din care făceau parte, la turul doi al alegerilor prezidențiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016”, după cum se arată în poziția oficială a DNA București.

CITEȘTE ȘI: Percheziții DNA la vila lui Sorin Frunzăverde și la Consiliul Județean! Vezi ce spune acesta!

În cazul în care președintele Consiliului Județean încalcă obligațiile care îi revin odată cu impunerea controlului judiciar, acesta riscă să fie arestat.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai menționat anchetatorii DNA.

Alexandra JURCA

      

Distribuie pe:

Stiri similare

10 Comentarii

 1. Lucifer

  Se dorește defăimarea cu orice preț a celui mai important politician al Banatului de după 1989! Mi-e scârbă de modul in care se face politie politica, mai ceva decât in perioada lui Base! Frunzaverde va ieși triumfător!

 2. Nea Titi

  Mor unii de nervi ca se întoarce Ayatolahul si își reia locul in cel mai înalt fotoliu al județului CS! Asta va domina din 2 fraze, analfabeților care sunteți … V-ați bucurat degeaba, bighidiilor

 3. borduz

  acum urmeaza misu stepanescu cel din rusca care are si el o gramada de hotii
  cu ase vile si terenuri din salar de padurar

 4. GABRIEL

  FRUNZAVERDE CEL MAI DESTEPT OM DIN TOATA TARA .TOATA STIMA PT DOMNUL FRUNZAVERDE CARA A FACUT DOAR BINE SI NU A FURAT NICIODATA NIMIC ALTFEL IL SALTA DNA-UL DE MULT

 5. Alin

  Oare ce vrea sa insemne declaratia lui Ionesoe Ghiorghioni cum ca in timp ce unii au dat telefoane pentru a mobiliza primarii, altii au oferit bani, au castigat primarii, locuri in parlament aruncand cu bani, etc.etc……………????????????

 6. Ayatolahul

  Bai desteptilor, aduceti un Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 !
  apoi fac tisu pe voi!
  Auzi ionesie ?

 7. Pingback: Reper24- Pentru ca informatia a evoluat

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei