Frunzăverde, audiat la DNA București! „Lucrurile sunt decupate dintr-un film prost”

modelmic

Sorin Frunzăverde se află în momentele de față la audieri în fața anchetatorilor DNA București. După perchezițiile de ieri, președintele Consiliului Județean se declară uimit de acuzele care-i sunt aduse. Și asta pentru că este acuzat de presiuni politice asupra primarilor cărășeni, lucru care se bate cap în cap cu suspiciunile de trădare din timpul alegerilor.

Președintele Consiliului Județean a fost percheziționat ieri într-un dosar care vizează turul doi al alegerilor prezidențiale. Mai exact, acesta este bănuit că ar fi făcut presiuni asupra mai multor edili-șefi din județ pentru a aduce voturi în favoarea lui Klaus Iohannis, amenințându-i pe aceștia cu tăierea alocării fondurilor europene.

Perchezițiile s-au realizat în lipsa președintelui Consiliului Județean, acesta fiind la Băile Herculane, la o întâlnire tocmai cu primarii din județ. După câteva ore bune de verificări, atât la domiciliul, cât și la biroul său, Sorin Frunzăverde a ieșit cu primele declarații publice.

Acesta a explicat pentru cetățeanul.ro că nu știe foarte multe detalii, doar că va trebui să se prezinte la audieri la București. Mai mult, acesta se declară uimit de acuzațiile care i se aduc, asta în condițiile în care la nivel de partid a fost chiar acuzat că nu se implică pentru susținerea lui Iohannis.

 

„Am avut anumite diferende la nivel de București că nu mă implic suficient și acum aflu că m-am implicat prea mult. E stupid. Eu sunt vicepreședintele pe țară cu relații cu PPE unde i-am dus și pe PD și pe PNL acum și am contribuit major la realizarea fuziunii dintre cele două partide. Nu puteam să nu fiu de partea lui Iohannis. După ce am făcut dreapta română să spun votați-l pe Ponta… Eu nu am vorbit cu niciun primar să-i zic să voteze cu Iohannis, deși poate ar fi trebuit. Lucrurile sunt, cum spune Ciutacu, decupate dintr-un film prost. Adică am câștigat în turul doi, sunt suspectat că nu am tras cu PNL-ul și sunt anchetat de DNA că am tras. Domnilor…cred că eu câștig de prea multe ori în Caraș-Severin și asta îi enervează pe toți, în condițiile în care Sorin Frunzăverde a dus și PD-ul și PNL-ul în PPE și a contribuit major la fuziune (n.r. fuziunea dintre PNL și PD-L”, a declarat Sorin Frunzăverde pentru cetățeanul.ro

CITEȘTE ȘI: Percheziții DNA la vila lui Sorin Frunzăverde și la Consiliul Județean! 

Suspiciunea din timpul alegerilor cum că președintele Consiliului Județean nu s-a implicat deloc în susținerea lui Iohannis, a fost susținută în repetate rânduri de mai mulți oameni politici.

În timpul campaniei pentru prezidențiale, se vorbea chiar printre primarii liberali că „ăsta nu se implică deloc și a făcut blat cu Ponta”, spune cetățeanul.ro

 

De asemenea, Sorin Frunzăverde a mai declarat că oricum n-ar fi avut cum să-i amenințe pe primarii cărășeni cu tăierea unor fonduri pe care nu le deține.

„Consiliul Județean nu are nicio pârghie să aloce fonduri. De anul trecut alocările nu mai trec prin Consiliul Județean. S-a modificat legea. Noi nu am mai alocat nimic primăriilor. Suntem tâmpiți? Eu fac politică de 20 de ani. Cum era să le promit unor primari care au plecat la PSD ceva ce nu puteam face? Nu aveam nicio pârghie. Ce era să le promitem? Ieri am avut o întâlnire cu primarii din județ pe noul program de finanțare 2016-2020. Le-am spus cu 150 de martori că îi invit la un parteneriat, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă. Aduc 300 de martori care o să vă  spună că de când sunt la CJ nu am făcut discriminări. Nu am avut nicio pârghie să-i oblig pe primarii ăștia să voteze cu Iohannis”.

Rămâi cu Reper24! Revenim cu detalii!

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. gigi

    Asta a facut ca judetul sa fie un film foarte prost si betivan. Bravo carasenii de tot rahatul ca l-ati votat la foc automat. Vai de capul vostru ! Il meritati pe caisa beata !

  2. alin

    Pai asa sunt caraseni voteaza primarii dar nu se mai uita si la culoarea politica si asteapta marea cu sarea, ceva genul .. la locale votati PNL si la prezudentiale votati PSD pai sa nu ti se puna pata…. apropo cu AF am vazut pe bon nu este trecut TVA este O

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei