UPDATE: Percheziții DNA la vila lui Sorin Frunzăverde și la Consiliul Județean! Vezi ce spune acesta!

modelmic

DNA a descins în forță în această dimineață la sediul Consiliului Județean din Caraș-Severin, dar și la vila președintelui acestuia.

După ce în urmă cu două zile vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, a fost cel vizat de oamenii legii, acesta fiind încătușat și dus la Timișoara, după ce a fost prins primind mită 20.000 de lei în biroul său, se pare că astăzi istoria se repetă. De data aceasta în vizor se află Sorin Frunzăverde.

În momentul de față anchetatorii DNA, împreună cu o brigadă a Jandarmeriei percheziționează atât sediul Consiliului Județean, cât și vila lui Frunzăverde, dar și sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Reșița.

Se pare că președintele Consiliului Județean nu era acasă în momentul sosirii anchetatorilor, acesta fiind la o întâlnire cu primarii în stațiunea Băile Herculane.

Din primele informații se pare că perchezițiile de astăzi ar avea strânsă legătură cu turul doi al alegerilor prezidențiale din anul 2014. Există suspiciunea că ar fi fost făcute presiuni asupra mai multor primari de localități din județul Caraș-Severin pentru ca aceștia să încline balanța voturilor spre candidatul Klaus Iohannis. În acest dosar, se pare că este cercetat și vicepreşedintele Consiliului Județean Caraş Severin, Ionesie Ghiroghioni, aflat în prezent în arestul Poliţiei Timiş după ce, ieri, Tribunalul Timiş a decis arestarea sa preventivă pe 30 de zile pentru trafic de influenţă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652717760736″]

.

UPDATE 1: Poziția oficială a DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014.

În cursul zilei de 14 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații situate în județul Caraș – Severin, din care una este sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE 2:

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și vicepreședintele PNL a dat primele declarații de la începerea perchezițiilor.

Pentru ce să îmi fie teamă!? Pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale!? Nu îmi dau seama cum s-a ajuns la acest dosar. Vă daţi seama, că dacă e vorba de turul doi al alegerilor prezidenţiale e o acţiune politică. Ce legătură are asta cu altceva? (…) Am făcut un scor mai mic decât scorul pe care l-a făcut Iohannis la nivel naţional. Am făcut o campanie normală. Niciodată nu am făcut niciun fel de presiune în campaniile mele electorale pe care le-am câştigat, pe toate. Cum poţi să faci presiune asupra unui alegător? Haideţi să fim serioşi… În Caraş-Severin am făcut un scor sub scorul naţional pe care l-a făcut Klaus Iohannis. Mai mult, PSD-ul ne-a luat 20 de primari în Caraş-Severin. De ce presiune vorbim? De a mea?”, a declarat Sorin Frunzăverde pentru adevărul.ro.

UPDATE 3:

În urmă cu doar câteva momente anchetatorii DNA au încheiat perchezițiile la locuința lui Sorin Frunzăverde, de unde au ridicat mai multe documente care au fost urcate în mașina poliției. Verificările continuă însă, în biroul președintelui de la Consiliul Județean. Nu se știe încă dacă Sorin Frunzăverde va fi adus de la Herculane, acolo unde se află în prezent.

UPDATE 4:

Perchezițiile s-au încheiat la Consiliul Județean, în momentul de față anchetatorii DNA făcând încă cercetări la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură. Se pare că documentele ridicate atât de la domiciliul lui Sorin Frunzăverde, cât și de la biroul său vor fi duse la București, acolo unde urmează să se prezinte și președintele Consiliului Județean pentru audieri.

Rămâi cu Reper24, revenim cu detalii!

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. NM Siseanu.

  In sfarsit Dumnezeul Nostru Atotputernic (DNA) si-a intors fata si catre judetul nostru. Toti oamenii onesti din judet asteapta urmatoarele episoade ale acestui ( speram ) serial.

 2. Lucifer

  Tremura pamperșii pe băieții aia care sint vecini de clădire cu Frunzaverde. Alo, verificam si noi niște vile pe la Timisoara, niște conturi pe Anglia, locuințe Londra, terenuri Garana, litoral, lucrări SPD ???

 3. da Vinci, LEONARDO DA VINCI

  II DARDAIE CURU SI LUI STEPANESCU
  Tot satu si judetu vorbeste ca urmeaza cei de la primarie.
  CRINA SI STEPANESCU CICA AR FI BENEFICIAT DE COMISIOANE MAI MARI DE 10 ORI DE LA CAMAND.
  Domnilor de la DNA nu mai lasati sa se scurga informatii, o sa va scape o parte din prada, rechinii inoata foarte repede…

  Acest comentariu a fost moderat de către Reper24 din cauza abuzului de semne de punctuație

 4. AnaMarie

  Daca toti capii din tara asta au păpat gras de unde au,, prestat,, mi se pare firesc sa fie in ton(T) si alesii Carasului-S. Numai ca s-a ales praful de mandra Romanie. Fireste, cu sprijinul susutinut al alesilor. Imi este f clar ca, camapania 2014 a f trucata la greu. Nu-i nicio exagerare. Interesul alegerii presedintelui K J, a mers mana-n mana, al frunza-verzilor cu novo -pnlistilor- pdlisti, si cu a celor care habar-n*au de politica si partide doar pt ca au primit te miri ce flecuștețuri. Nu este pur si nevinovat nici un ,,dregator,, asta cunoastem si noi. Suntem interesati insa, cand va fi luata masura sechestrarii averilor baronilor care s-au imbogatit in dauna romanilor cuminți. DNA-ul sa purceada la verificari in domeniul ,,In Patria nostra,…. Silva, praf si pulbere ,,sunt,, Deaici v-a exploda cu bubuituri , mămăliga carasana. Haide ,haide DNA, tine-o muica șot-a-ta! Bravo!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei