Cercetător la SCDCOC Caransebeş, hărțuit de conducere pentru că a scos la lumină ilegalitățile instituției!

cercet

Acuzații grave la adresa conducerii Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Caransebeș aduse de către cel care ocupă, în urma unui concurs, funcția de cercetător gradul III în cadrul acestei instituții și care susține că de mai bine de un an este tracasat, jignit, amenințat și, mai mult decât atât, lăsat și fără sporul de 15% din salariu.

După 3 luni de zile de serviciu au început să lipsească bani din salariile tuturor angajaților, cu excepția doamnei director, Maria Sauer, soțul directoarei, Ioan Walter Sauer, care este director științific, contabila și casiera.

În momentul în care am întrebat conducerea, mi s-a spus că nu-l mai dă Academia de Științe Agricole. Următoarea lună am scos de la ANAF declarația și acolo figura acel spor inclus. A treia lună, când am întrebat din nou, mi s-a răspuns că nu îl mai luăm deloc pentru că nu-l mai dă Academia. A patra lună m-am întâlnit cu președintele Academiei care mi-a spus că salariile sunt la zi și nu s-a luat niciun ban.

I-am prezentat situația din cadrul stațiunii pentru a lua niște măsuri. Situația însă continua, luam banii tot fără acel spor. Din acel moment au început tracasările.

Conducerea ne-a făcut o plângere la DIICOT de furt de date: o captură de ecran a salariului și prezentată CA din cadrul Stațiunii. După plângerea penală am avut o acțiune judecătorească prin care se cerea nulitatea examenului meu. Veneau cu un document prin care spuneau că eu nu aveam dreptul să particip la concurs pentru că era un examen pe biotehnologii și eu am facultatea de zootehnie. Cu toate acestea, pe site-ul Academiei era zootehnie, în presă anunțul era pe agrozootehnie.

Vechime se cerea minim 6 ani. Eu am doctoratul și am peste 20 de ani de vechime, fost director, fost președinte de Cameră Agricolă, la Consultanța Agricolă, la Direcția Agricolă. Dar m-au atacat și pe problema asta, că nu am vechime, deoarece facultatea de zootehnie am terminat-o acum câțiva ani și era doar un an jumătate între, însă eu mai aveam o facultate în spate, în pajiști”, a declarat Eftimie Darius Văcariu, cercetător la SCDCOC Caransebeş.

După ce a câștigat primul proces, din luna septembrie au început cercetările disciplinare și jignirile adresare celui care ocupă funcția de cercetător gradul III.

Au început cu tot felul de nereguli inventate și jigniri precum „ești zero profesional”, „pușcăriaș” și alte cuvinte urâte care sunt înregistrate.

Am continuat și noi, după toate plângerile lor, cu procese pentru că altă cale de atac nu aveam, deoarece nu aveam voie nici în Consiliu de Administrație să vorbesc. Avem procese pe rol, care însă durează. Noi ne plătim din banii noștri procesele, doamna director folosește pentru toate banii instituției, dar noi nu avem bani, mereu se plânge că nu sunt bani, dar pornește acțiuni în instanță”, spune Eftimie Darius Văcariu.

Cel care ocupă postul de cercetător în urma unui examen legal crede că nu mai este agreat acolo pentru că a avut curajul să vorbească despre neregulile din stațiunea de cercetare de la Caransebeș.

Din păcate la această stațiune de cercetare există un anumit număr de animale și terenuri care la un moment dat erau mai puține decât proprietățile familiei Sauer. Putem spune că stațiunea s-a mutat la dânșii, iar stațiunea în sine este un SRL. E posibil ca tot ce au câștigat să fie în legalitate, dar totuși, niște latifundiari, niște conducători de instituții, pensionari, mai stau în aceste funcții de conducere? Păi dacă sunt așa de prosperi financiari, că au ajuns la sute de hectare de teren, iar tinerii pleacă din această țară că nu au servicii….!!! Continuă cu procesele pe cheltuiala stațiunii, continuă cu tracasările și cu eliminarea tuturor oamenilor „inconvenienți” dânșilor, uitând că acea stațiune este a statului. Orice cercetător a venit acolo, a plecat în cele din urmă.

Se vine mereu cu afirmații de genul: „dacă mă dați în judecată plătește stațiunea”, „nu aveți ce să-mi faceți, am relații”, „cu noi nu se prinde nimeni”!

În toată această perioadă de tracasări pierdem angajați: ne pleacă un profesor, care era și președinte de CA, mai o colegă îți dă demisia și pleacă și s-ar putea și alți profesori să plece și rămâne doar doamna Sauer, pensionara, latifundiara, cu soțul și neamurile și relațiile mai rămân”, a declarat Darius Văcariu.

Ca să-și poată demonstra nevinovăția, cercetătorul de la Stațiunea din Caransebeș a făcut și o plângere penală după ce a fost dat în judecată pentru anularea examenului de admitere în această stațiune, prin care a susținut că este hărțuit neîncetat. Pe de altă parte, Eftimie Darius Văcariu susține că aceste tracasări sistematice i-au creat și grave probleme de sănătate.

Reamintim că, Reper24 a făcut cunoscută situația de la stațiune în articole anterioare, războiul dintre angajați și conducere fiind unul cunoscut opiniei publice.

Citește și: Acuzații de incompatibilitate la Stațiunea de Cercetare din Caransebeș!

Citește și: La Stațiunea de Cercetare a Ovinelor și Caprinelor din Caransebeș pute a …ilegalitate

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Slalom printre cretini

    Așa se întâmplă peste tot.Cum îți iei slujba în serios și o dai să iasă treaba bine pac! ți-o iei peste cap și peste bot, tradiția la români. Fi incompetent și făle pe plac superiorilor care de fapt la rândul lor sunt niște inepți și ticăloși fără scrupule. Bravo și bine că încă mai sunt oameni care iau atitudine împotriva acestor haimanale politruce!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei