Cataramă nu poate fi oprit să candideze la funcția de șef al statului! A decis Curtea Constituțională!

modelmic

Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale a fost admisă astăzi de Curtea Constituțională după ce Biroul Electoral Central respinsese candidatura acestuia din cauza semnăturilor.

Viorel Cataramă, candidatul Dreptei Liberale, a formulat o contestație împotriva Deciziei Biroului Electoral Central care i-a anulat peste 94.000 de semnături din cele 230.341 depuse, pe motiv că între ele existau elemente de similitudine evidente. Acesta a declarat că decizia BEC a fost una profund nelegală.

„Este o decizie profund nelegală şi am contestat-o deja la Curtea Constituţională. Este o decizie bazată pe aprecieri subiective şi pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată şi oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea”, a declarat, sâmbătă, Viorel Cataramă.

La ședința de duminică, CCR a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral a lui Viorel Cataramă la alegerile pentru președintele României.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei