Casă de vacanţă pe malul Dunării contra trafic de influenţă: Carmen Sîrboiu, şefa Parchetului Orşova, reţinută pentru luare de mită!

Carmen Sîrboiu

Şefa Parchetului Orşova, Carmen Sîrboiu, a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru că ar fi luat mită de la oameni de afaceri cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune comise de aceştia.

Carmen Sîrboiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova a fost reţinută pentru 24 de ore pentru luare de mită, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2011-2012, aceasta a primit de la omul de afaceri Viorel-Sorinel Duducea materiale de construcţie, utilaje şi forţă de muncă pentru a-şi construi o casă de vacanţă pe malul Dunării, dar şi un garaj pentru cele două vile pe care le deţine în Drobeta Turnu Severin.

„Pretinderea şi primirea de foloase s-a realizat de procurorul Sîrboiu Carmen în schimbul promisiunii că va interveni în favoarea lui Duducea Viorel-Sorinel, astfel încât firmele acestuia, S.C. Via Vita S.R.L. Şimian şi S.C. Via Vita Construcţii S.R.L să nu fie supuse unor controale și anchete”, se precizează în comunicatul DNA.

Un an mai târziu, mai exact în perioada 18 martie 2013 – 20 martie 2014, magistratul a decis să-şi înfrumuseţeze grădina celor două vile, astfel că şi-a folosit din nou influenţa. „Inculpata a pretins şi a primit de la inculpatul Popescu Constantin, om de afaceri, foloase constând în efectuarea de lucrări de amenajare (curăţenie şi grădinărit) a curţii comune aferente celor două vile ale magistratului, situate în Drobeta Turnu-Severin. De asemenea, a primit de la același om de afaceri 225 de răsaduri de flori ornamentale de grădină”, spun anchetatorii.

Atât magistratul, cât şi cei doi oameni de afaceri vor fi prezentaţi astăzi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventică pentru 30 de zile.

 

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei