Aproape 1.000.000 de lei, prejudiciul de la Direcția Agricolă Caraș-Severin

dja

 UPDATE: Magistrații Tribunalului Timiș au decis joi seara, ca Felicia Mehedințu să fie arestată preventiv pentru 30 de zile

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2021, a inculpatei FELICIA-GABRIELA MEHEDINȚU, director executiv al Direcției Județene pentru Agricultură (DAJ) Caraș-Severin pentru săvârșirea mai multor infracțiuni prin care ar fi produs o pagubă totalizând 902.772 lei în dauna instituției pe care o conduce. Astfel, în sarcina inculpatei s-au reținut: două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul; instigare la fals intelectual în formă continuată; uz de fals în formă continuată și două infracțiuni de delapidare în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „Inculpata Mehedințu Felicia-Gabriela ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajați ai instituției să își primească salariile, cu toate că cei doi nu s-ar fi prezentat decât sporadic la muncă, neîndeplinindu-și atribuțiile stabilite prin regulamente și prin fișa postului. În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituției, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021.

Prin neluarea măsurilor legale împotriva celor doi angajați, inculpata ar fi încălcat dispoziții din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii.

dja2

De asemenea, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcția de conducere pe care o îndeplinea, inculpata și-ar fi însușit, atât în interesul său cât și pentru alți angajați ai instituției următoarele sume: 482.672 de lei, reprezentând drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de muncă cu instituția, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiții vătămătoare aferente timpului în care angajații erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. O parte din bani ar fi fost folosiți la cumpărarea unor bijuterii din aur; aproximativ 50.000 de lei (circa 3.300 de lei/lună), reprezentând sume de bani retrase în baza unor ordine de deplasare care atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului. În acest sens, inculpata ar fi determinat patru angajați ai instituției ca, în perioada ianuarie 2021 – martie 2021, să falsifice 11 ordine de deplasare care atestau în mod nereal că angajații instituției s-ar fi deplasat în interesul serviciului în anumite localități.

Totodată, în perioada 02 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituției, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziții de plată și CEC-uri), prin care și-ar fi însușit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensația lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 15 aprilie 2021, inculpata urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și lucrători din cadrul I.G.P.R – Direcția de Operațiuni Speciale”.

În comunicatul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul  Teritorial  Timișoara se face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Dana

  Pe cand si la AJPIS CS? Nu se lucreaza de fel acolo, ai spune sa sunt toti pe alta planeta, fara adresa, telefoane, email. Afara cu coruptii!

  1. Julieta

   Pai cu director comunist,pus de Dragnea la ce sa te astepti?Nu-i vorba ca nici liberalii nu sunt mai breji.Au lasat in functie o groaza de directori comunisti.Si ei,liberalii,conduc de mai bine de un an.Puteau ,dupa asa zisa castigare a alegerilor,sa puna conducerile institutiilor pe baze solide(un an au avut timp sa vada ce si cum)dar se pare ca sunt niste pesedei colorati in galben.

 2. Vali

  Am fost o dată în instituție pentru a ma înscrie la un curs. Nu avea nicio treaba ca multi altii de acolo, modă era în capul ei..nu am putut participa la cursul de Cultura plantelor și nu am primit banii inapoi(200 lei).

 3. Petru Suliman

  Dacă s-ar scutura puțin covoarele prin instituțiile publice din Caraș Severin, ce mizerii și ce praf ar ieșii la iveală. Capusarea este rezultatul politicilor promovate de tov Dragnea în teritoriu pe linie de partid. Ce nu va e clar?!

  1. Adrian

   dvs. nu va este clar ca galbenii au facut si fac la fel!
   toti sefii mai mari sau mai mici de acum sunt pusi pe linie de partid!! ai lor, fireste…chiar daca au migrat de la ciuma rosie, sunt meritorii!!!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei