Aurel Miclea, trimis în judecată de DNA! Fostul primar al comunei Bozovici este acuzat de luare de mită!

modelmic

Cazul fraudării fondurilor europene prin intermediul APIA Caraș-Severin, în care principalul actor este fostul director al instituției, Romică Anculia, pare să nu mai ajungă la sfârșit. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a altor persoane, acuzate de săvârșirea unor infracțiuni de dare sau luare de mită. 

Astfel, au fost trimiși în judecată: Aurel Miclea, la data faptelor primar al comunei Bozovici, pentru săvârșirea infracțiunilor de: asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și luare de mită, precum și oamenii de afaceri Vasile Sauca și Eftime Darius Văcaru, pentru săvârșirea infracțiunilor de: asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și dare de mită. Alături de cei trei, va ajunge din nou în fața judecătorilor Romică Anculia, aflat deja în spatele gratiile. Acestea este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și complicitate la luare de mită.

În perioada 2011-2012, inculpații Anculia Romică Pavel și Miclea Aurel au inițiat constituirea unei asocieri în scopul săvârșirii de infracțiuni, la care au aderat ulterior și inculpații Sauca Vasile și Văcariu Eftime Darius.

Concret, membrii asocierii au urmărit atribuirea, de către primarul Miclea Aurel, în mod discreționar, a unor contracte de concesiune a pajiștilor comunei Bozovici.

Astfel, prin mijlocirea inculpatului Anculia Romică Pavel, oamenii de afaceri Sauca Vasile și Văcariu Eftime Darius i-au remis edilului comunei Bozovici sumele de 135.000 lei respectiv 15.000 lei.

Ca urmare a acestor înțelegeri, în data de 11 mai 2012, inculpatul Miclea Aurel a redactat contractul de concesiune cu titlu gratuit avut în vedere cu inculpatul Sauca Vasile, ce privea o suprafață de 365,62 ha pășune aparținând comunei Bozovici.

Ca urmare a arestării preventive a inculpatului Anculia Romică Pavel nu s-a mai încheiat și contractul de concesiune a unor suprafețe de pășune aparținând comunei Bozovici cu inculpatul Văcariu Eftime Darius”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Miclea Aurel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, inculpatul Anculia Romică Pavel a mai fost trimis în judecată în alte cauze pentru infracțiuni similare, în multe dintre acestea fiind condamnat definitiv.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei