În ziua de marți, 13 ianuarie, pompierii te scapă de „ghinioane“

13 ianuarie

13 ianuarie, zi de marți în care se spune că trebuie să ne ferim de ghinioane sau și mai rău, că suntem urmăriți de trei ceasuri rele. Măi să fie! Pornesc cu elan spre centrul civic acolo unde întrezăresc prezența celebrei mașini roșii de pompieri. Îmi amintesc de comunicatul prin care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic declara că zilele de marți 13, vor fi dedicate informării preventive a cetățenilor.

Mă bag în seamă să văd care e starea de lucru și în afara unui birou constituit ad-hoc cu pliante care fac trimitere la prevenirea „ghinionului“, observ la fața locului și personal din rândul distribuitorului de gaz E-ON. Întreb care este rolul E-ON-ului în această zi și aflu că întreaga acțiune derulată la nivel național este realizată de IGSU și MAI cu sprijinul E-ON.

Tinerii nu sunt entuziasmați de prezența pompierilor în centrul Reșiței dar persoanele vârstnice sunt nerăbdătoare să cerceteze materialul informativ. Stăm și noi de vorbă cu domnii Reșiței care au scris istoria unor decenii în care Reșița conta pe harta țării ca un punct al industriei grele:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență face o treabă excelentă prin aceste acțiuni de informare în masă privind prevenirea unor posibile incendii, deflagrații, vorbindu-ne în stradă prin personal abilitat despre cum ne putem proteja locuința și mai ales familia prin utilizarea în siguranță a instalațiilor de gaza naturale și de încălzire, prin folosirea în mod corespunzător a echipamentelor și a aparatelor electrice, mesajul fiind cât se poate de profund – ”Nu lăsa viața să devină o amintire. Spune nu improvizațiilor!” – așa cum se poate urmări și în videoclipul omonim al proiectului național de prevenire RISC – Siguranța NU e un joc de noroc!

Despre acțiunea de informare derulată astăzi în Centrul Civic al municipiului Reșița de pompierii ISU Semenic, l-am rugat să ne spună câteva cuvinte pe conducătorul acțiunii, plutonierul major Romulus Bojinescu:

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650265295081″]

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei