Aurel Văduva: Reșiței îi lipsește o strategie de dezvoltare economică!

Aurel Văduva

Autoritățile locale din Reșița nu iau nici o măsură concretă pentru dezvoltarea economică a orașului, pentru realizarea unei strategii în acest sens, este de părere omul de afaceri reșițean Aurel Văduva. Dezamăgit de situația din municipiul de pe Bârzava, directorul general al societății Plastomet SA a decis să își extindă afacerea în alt oraș.

Nu știu ce se întâmplă la Reșița. În oraș nu se pregătește forță de muncă, pe viitor nu se vede nimic să vină din urmă, aici toată lumea se ceartă, dau vina unii pe alții, nu reușești să găsești pe cineva cu care să stai de vorbă, să zici că duci un plan până la capăt”, a declarat pentru Reper 24, Aurel Văduva.

Omul de afaceri a luat decizia să își dezvolte compania, dar nu la Reșița. Acesta dorește deschiderea unui punct de lucru în alt oraș: ”Practic nu ar însemna multe locuri de muncă în plus pentru început, dar ideea este de perspectivă, s-ar dezvolta. Ne vom ocupa de asamblarea unor elemente pneumatice ce se folosesc foarte mult în fabricile de ciment, în industia cimentului”.

Întâlnirile organizate de către Primăria Reșița se fac de ochii presei!

Omul de afaceri nu vede nici un viitor la Reșița, factorii de decizie din municipiu nedorind sau neputând să realizeze un proiect pentru dezvoltarea economică a orașului. ”Se țin tot felul de întâlniri la Primărie, dar numai de ochii presei, că efectiv rezultat real nu a avut nici una. Nu s-a întâmplat absolut nimic de pe urma lor. Sincer, începe să îmi fie greu aici. Și nu poți să lupți singur. Nu știu eu plătesc niște taxe, niște impozite, mă aștept se se facă ceva în oraș, dar efectiv parcă nu se întâmplă nimic aici”, a adăugat Aurel Văduva.

Una din principalele probleme cu care se confruntă directorul general al societății Plastomet SA este lipsa de forței de muncă calificate (sudori, lăcătuși, prelucrători prin așchiere, maiștrii, vopsitori, etc). În prezent, sub 10% din cei care se prezintă la interviuri pot fi angajați pe posturi care necesită un anumit nivel de calificare. Iar dacă în prezent, meseriașii se mai găsesc cât de cât, Aurel Văduva își pune serioase semne de întrebare cu privință la viitor: ”Peste 4-5 ani cred că îmi va fi foarte greu să mai găsesc oameni calificați. Noi suntem în acest domeniu de mai bine de 14 ani, eu nu am o afacere care să o țin 4-5 ani și să o dau. Chiar am o afacere pe care vreau să o dezvolt, să o duc înainte, și atunci am nevoie de o perspectivă”. Perspectivă care nu există în acest moment în Reșița, în lipsa unui strategii de dezvoltare a orașului. Iar fără această strategie este imposibil de intuit în ce direcție se vor îndrepta investițiile în Reșița, este de părere Aurel Văduva.

În prezent, Plastomet SA are 124 de angajați, peste 90% din produsele realizate de societate mergând spre export, spre țări din Europa, America, Africa și Asia.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

15 Comentarii

 1. Liesel

  Sa luam act de ceea ce ne spune acest investitor care a rumegat înainte de a ieși cu aceasta declarație, care nu este altceva decât un serios semnal de alarma!! Ceva trebuie sa se întâmple si nu mai poate întârzia. Poate clanul Vaduva ne va da un nou primar care sa ne ofere o noua direcție, cea corecta

 2. Miha

  E clar , la Resita e nevoie de un om care sa țină cu ReSita, nu un padurar care si-a tras vile la Timisoara si sta cu chirie pe-aici. Bravo domnule Vaduva, spuneți-i de la obraz Țapinarului

 3. Padurar

  Totu e corect dar va supun atenției O singura problema: va rog nu mai faceți trimiteri tendențioase la meseria de padurar prin alăturarea acesteia cu figura unui shpagar notoriu de a cărui alegere in fruntea Reșiței ne-am bucurat cu toții la Directia Silvică… C-am scăpat de el … Mai suntem si oameni serioși in meseria asta. Deci va rog mult

  1. resitean

   D-le padurar, sunt convins ca nu la oamenii seriosi din bransa voastra face referire Miha! Padure fara uscaturi nu se poate, dar persoana, denumita de unii =mandria resitenilor= are ,de la mama natura si de la tata talpes,un obicei securisto-razbunator fara egal.Daca si familia Vaduva a ajuns ,in sfarsit la raspunsul intrebarii-De ce nu se poate face mai nimic bun in Resita- este clar ca ,de fapt,=mandria= este o RUSINE!

 4. Radu

  Dar oare ce fac celelalte institutii judetene pentru a revitaliza municipiul resedinta de judet? E simplu sa indrepti tunurile numai spre cel care incearca si depune eforturi pentru un scop comun. La carcoteli si aratat cu degetul se pare ca sunt multi experti, la munca mai putini…

  1. resitean

   Nici acestia nu sunt mai breji, dar orasul il conduce primarul ,iar =colegii consilieri=(citat din respectivul),fiind majoritate PSD, sunt doar sa ridice mana la ce impune seful de partid (primar)Asa ca ,nu prea au ceilalti cum sa se bage peste aceasta structura pe care ,asa este ,noi resitenii am stabilit-o!(prin vot) Culegem ce-am semanat!

 5. IOAN

  Eu cred ca ar trebui sa-si faca griji peste 4-5 ani cand nu mai poate taticul. In rest sa vorbesca in cunostinta de cauza ca nu prea se vede asta. Foarte bine sa se dezvolte acolo unde crede ca se poate dar firmele de stat s-au cam privatizat peste tot si nu se mai poate arata ,,spiritul antreprenorial” atat de usor. Despre primar sa vorbesca in calitate de cetatean… si cam atat ca la reusite personale nu a marcat cam nimic.

 6. SABIN

  V-a muncit prea mult la Directia Silvica si acum iti arati frustrarile. Asta da caracter nu uita el a fost ales si tu cel mult angajat.

 7. Raul

  Oare dl Vaduva doreste sa candideze la Primarie? Este ciudat ca a stat ascuns pana acum si cu un an inainte de alegeri iese in presa sa se vaite de actuala conducere pentru a castiga notorietate. Om trai si om vedea!

 8. Ruben

  Are tot dreptul sa fie nemultumit. Si sunt foarte multi ca el care nu avem curajul sa ne exprima opinia. In cei 6 ani nu a reusit sa faca ceva care sa atraga investitori in acest oras pentru a se crea locuri de munca mai bine platite. Din pacate, unii au fost obligati sa se orienteze spre alte orase, daca noi nu i-am vrut…
  Trebuie sa se trezeasca si primarul si sa se zbata pentru ca acest oras sa nu mai mearga din declin in declin. Sa ofere oportunitati tinerilor de a se dezvolta in acest oras si de a nu mai fi nevoiti sa mearga in alte orase pentru un trai cat de cat decent.
  Oare cand va veni ziua in care nu se va mai spune ca Resita este un “oras mort” si nu mai are nici o sansa de reabilitare ?

 9. OCTAVIAN

  Dragu meu dupa o activitate de 14 ani singura sursa de oameni calificati ar trebui sa fie aceia care se formeaza in firma pe care o conduci. Toti ceilalti calificati externi ar trebui sa fie poveste.Strategiile de desvoltare fara a desvolta si sectoru de resurse umane sant povesti si nu au viitor.Incearca te rog chiar de anul acesta sa aduci 10 tineri in firma in momentul in care au terminat scoala si ai sa vezi performanta dupa dor trei luni.Au calificare iar profesional se vor forma in firma ta.Acest lucru se intampla in firme cu strategie pe perioda lunga. NU II LASA SA AJUNGA SOMERI CA SE INVATA CU POMANA SI AI SA STRIGI IN CONTINUARE CA NU AI OMENII

 10. IOAN

  Articolul are vreo legatura cu anuntul PLASTOMET ca face angajari pe care il postati domnule ziarist pe prima pagina? Este cumva publicitate gratuita??…A scuze e doar o simpla ,, coincidenta” nu sunt servicii reciproc avantajoase. Domnilor este extrem de usor de inteles ce urmariti. Nu a inceput campania si cand incepe o sa fiti deja obositi.

 11. Sergiu Taban

  Inestimabil domn Ioan, care sigur nu esti Ioan ci doar o imitatie de sluga, ma deranjez sa-ti slobod cateva vorbe, desi simt ca n-am sa ma fac perceptibil. Relatia contractuala Reper 24 – Plastomet exista si este una cat se poate de legală şi normală intr-o piata libera mediatica. Totuşi, dacă te dai de două ori cu capul de pereţi şi mai citeşti odată articolul da capo – al fine, tragi concluzia că anuntul Plastomet (care spre fericirea noastra, a reşiţenilor angajeaza muncitori, nu dansatoare la Ansamblu Barzava) nu are nicio legatura cu considerentele si realitatile prezentate de managerul Vaduva. Două lucruri distincte, înţelegi bre? Daca incerci sa arunci in derizoriu cateva realitati prezentate de managerul acestei unitati industriale, care au devenit evidente odata cu adancirea crizei economico-sociale din Reşiţa in ultimele doua mandate ale celui caruia îi halesti din palma, nu faci decat sa fii un mameluc penibil. Dar cred ca asta chiar îţi place, micuţ patetic obsedat de viciul lui Onan

 12. Alin

  Aurel spune ca Resitei ii lipseste o strategie de dezvoltare economica! Daca ar intra intr/o anliza profunda, comparativa cu orasele municipii din tara, ar vedea ca Resitei ii lipseste totul! Dezastrul care se intalneste la Resita, din punct de vedere economic, social, administrativ, nu cred ca se mai intalneste undeva! Incercati sa faceti o asemenea analiza!

 13. doareu

  CE VA TOT CERTATI AICI CU PLASTOMET IN SUS PLASTOMET IN JOS ?

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLASTOMET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!! SE CAM DUCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PE RAPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  IAR DUPA STRATEGIA LOR….. DUPA CARE AR CONDUCE SI RESITA
  AR FI SI MAI JOS DECAT IN SITUATIA ACTUALA……
  EU ZIC SA TERMINATI CU PROSTIILE SA MUNCITI IN CONTINUARE
  SI SA VA VEDETI DE TREABA…..SI SA LASATI PLASTOMETUL IN PACE SI NU VA MAI CERTATI CA IDIOTII TOTI !!!! IN LOC SA FITI CA FRATII IN ORASU ASTA MINUSCUL VA CERTATI CA NISTE PROSTI

  NEAM DE ROMANI DEZBINATI !!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei