Valeria Schelean, sancționată de ANI cu 2.000 de lei!

modelmic

Deputatul PNL, Valeria Schelean s-a trezit astăzi cu o amendă consistentă din partea Agenției Naționale de Integritate, din cauza votului Comisiei Juridice cu privire la vacantarea locului de deputat al lui Petre Roman.

Nemulțumirea reprezentantei județului în Parlament este cu atât mai mare cu cât, ANI nici măcar nu a avut decența de a o înștiința cu privire la această amendă în temeiul legii.

„Am primit o sancțiune din partea ANI pentru modul în care am exercitat votul cu privire la încheierea activității lui Petre Roman în Parlament. Nu mi-a fost comunicată această decizie nici la domiciliu, nici la biroul parlamentar, unde îmi desfășor activitatea, ci la sediul unei societăți comerciale unde nu am nicio funcție”, a menționat Valeria Schelean.

Mai mult, situația este cu atât mai scandaloasă pentru membrii Comisiei Juridice treziți cu amendă, cu cât datoria de a decide cu privire la vacantarea locului de deputat al lui Petre Roman, îi aparținea lui Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, acesta fiind cel obligat să pună vacantarea pe ordinea de zi și să supună plenul la vot.

„Vacantarea nu se atribuie Comisiei Juridice, ci domnului Zgonea. Acesta trebuia să se mobilizeze și să facă ceea ce va face probabil luni, adică să pună această problemă pe ordinea de zi și să supună plenul Camerei Deputaților la vot în ceea ce privește vacantarea acestui mandat”, a mai menționat deputatul PNL.

Mai mult, Petre Roman a înaintat o nouă contestație cu privire la această situație, dar nici de data aceasta decizia nu aparținea Comisiei Juridice.

Au fost sancționați toți membrii Comisiei. Este un abuz pentru că noi am cerut un punct de vedere de la ANI în urma unei contestații depuse de domnul Roman, dar asupra căreia nu ne puteam pronunța noi, cei din Comisia Juridică. Cu toate acestea, se pare că ANI a considerat că noi tăiem în carne vie. Dar, într-un final Biroul Permanent a înțeles că nu este o problemă ce ține de noi, domnul Zgonea a înțeles că este treaba lui să o pună pe ordinea de zi”, spune Valeria Schelean.

Deputatul PNL va contesta categoric această amendă primită din partea Agenției Naționale de Integritate, la fel ca restul colegilor săi din Comisia Juridică.

„Voi contesta această amendă în termenul legal, și probabil că până duminică vor primi toți colegii din Comisia Juridică înștiințarea că au fost sancționați și vom contesta cu toții această decizie din partea ANI”, a mai declarat parlamentarul Valeria Schelean.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: EXPLOZIV !!!!!!! INCENDIAR !!!!!!! Marcel Vela e cam.. “pa ?! “, Valeria Schelean, curand, asisderea ?! ( DOCUMENTE ) | Sfinxul

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei