Ferikeeeee……..

Ferikeeeee........

S-a stins încă unul din corifeii fotbalului reşiţean, un jucător, apoi antrenor al rossonerilor din Valea Domanului, FRANCISC FERI VARGA. A fost componentul de bază al echipei CSM Reşiţa care după 22 de ani de absenţă a promovat în anul 1972 în prima divizie, mijlocaş de profesie, alintat de mine cu diminutivul “Ferike”, a fost un Di Stefano al Reşiţei preluând când trebuia rolurile colegilor săi de echipă cu excepţia portarului. A învăţat multe de la antrenorii săi Ioan Reinhardt şi preparatorul fizic Wilhelm Kudlimay aşa că nu i-a fost greu să preia timona rossonerilor împreună cu prietenul său şi coechipier Tavi Foale.

3.CSM-Reșița

 

Cu doi băieţi ca brazii, Ferike a emigrat în Germania pentru viitorul mai bun al copiilor săi, el neutând să se reîntoarcă în … Valea Domanului,anual, de Paşte. Cred că o boală nemiloasă l-a măcinat fiindcă nu l-am mai văzut în ultimii ani. Fotografia făcută cu el zâmbind mi-a rămas întipărită pentru totdeauna în memorie, a fost ultima oară când ne-am văzut..Amintirile mă năpădesc din păcate ca un torent de lavă la care lacrimile şi tremuratul mâinii mele nu mai pot face faţă…

5 2 4

Ferike, o să-mi fie mereu dor de tine, dar te ştiu în siguranţă acolo sus alături de “Moşu” Reinhardt, Mono Bratu, Kudlimay, Vizitiu Gabel, Kiss, Pârvan, Mircea Chivu, Sandu Puşcaş, Stoia, Şobi Comisar, Nestorovici.

 

Ing. Petru FUCHS

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. Patruica Dan

  Dumnezeu sa il odihneasca alături de ceilalți care ne-au facut mândri si fericiti de foarte multe ori.

 2. Sergiu Taban

  Veșnică prețuire pentru cei ce ne-au dăruit atât de mult și pe care astăzi îi mai putem pomeni doar la timpul trecut …Condoleanțe familiei Varga!

 3. Dani Varga

  Va multumim din suflet tuturor. Tata ne priveste de sus si e mindru ca are asa multi prieteni. Draga Fuchs, pozele tale vor ramine in inimile tuturor iar cuvintele tale ne-au umezit sufletele. Iti multumim.

 4. MARTON MIRELA

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA A FOST UN OM BUN SI O SA NE PRIVEASCA DE SUS CA UN INGER CONDOLEANTE FAMILIE SI SA-SI ADUCA AMINTE DE EL

 5. Neagu Viorel

  Un OM pe care nu puteai sä te superi.Un OM care nu a jignit si nu a dorit
  räul nimänui.Un OM! Este greu sä fii OM! El a fost OM…..

 6. Loren Paun Mona Sittner

  Ne-a parasit un om de exceptie, un idol al Resitei un gentleman al sportului un cavaler de onoare. Sunt mandru ca am avut prilejul si satisfactia de al cunoaste de nea Feri ca sportiv si ca prieten al deosebitei familii Varga.
  Stiu ca acuma ne privesti de acolo sus la noi, te vom iubi mai departe ca si pana acuma.

 7. vasile bordanc

  Bordanc Vasile…….Odihneasca-se in pace,a fost un om deosebit,l-am cunoscut in perioada cand a lucrat ca Proectant la CSR. ….Condoleante familiei.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei