Un vaccin numit dorință; Caraș-Severin, pe lista codașelor la imunizarea vârstnicilor

a

A șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze, va sosi astăzi, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. Centrul Regional de Distribuție Timișoara va primi 19.890 doze, din care o parte vor ajunge și la centrele de vaccinare din Caraș-Severin.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în Caraș-Severin s-au primit 8404 doze și s-au administrat 6907 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, după cum urmează: Spitalul Județean de Urgență Reșița – 1366; Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – 2372; Spitalul Orășenesc Oravița – 1723; Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu – 185; Spitalul orășenesc Moldova Nouă – 1021 și Sala de Sport-Liceul de Arte „Sabin Pauta” din Reșița – 240. Din cele 16 centre de vaccinare promise de DSP și Prefectura Caraș-Severin pentru cea de a doua etapă de vaccinare (persoane peste 65 de ani și cele cu boli cronice indiferent de vârstă) funcționează (după 2 săptămâni de la de la starul etapei a doua), doar 6. Celelalte sunt amenajate, sau în curs de amenajare, dar ori nu au avizul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, ori nu sunt suficiente doze alocate pentru a putea fi toate centrele funcționale.
Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. mariana.trilly@yahoo.com

    Să se anunțe din timp când intră Reșița în platforma de vaccinare națională. Eu sunt în sistem din 18 ianuarie pentru etapa a II- a și nu am reușit să mă programez. Pentru că am o situație deosebită nu mă pot deplasa în alt oraș. Aștept programarea și sper să funcționeze. E jenant că o capitală de județ din România nu figurează pe platforma națională. Suntem mulți peste 65 ani care dorim vaccinarea , dar nu suntem ajutați. Doar vorbe,vorbe…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei