24 Ianuarie, ziua Micii Uniri în România și a Marii Schimbări la Moldova Nouă

x

Locuitorii orașului Moldova Nouă au ales, de ziua Micii Uniri, ca destinele localității să fie conduse pentru următoarea perioadă de liberalul Ion Chisăliță. La finalul unui mandat de 4 ani și jumătate, fostul edil Adrian Torma (fost liberal, actualmente social democrat), a recunoscut înfrângerea în instanță (în pofida votului din 27 septembrie a locuitorilor) și în săptămâna în care noul edil va prelua cel mai probabil conducerea Primăriei orașului din Clisura Dunării, a făcut publică o scrisoare adresată cetățenilor din localitate, dar și noului edil:

„Dragă comunitate,
După cum bine știm cu toții, Moldova Nouă are din data de 24 Ianuarie 2021 un nou/vechi primar ales și, să sperăm, cât mai curând validat. Deși forma în care s-a ajuns la acest deznodământ este desprinsă din filmele de pe Netflix, vreau să cred că aceasta a fost voia lui Dumnezeu și să speram că Moldova Nouă va continua drumul dezvoltării și creșterii calității vieții cetățenilor. Această postare doresc să fie ca un ultim mesaj pentru comunitate și un mesaj către noul primar ales:
Domnule primar,
În primul rând vă doresc succes în acest mandat și vă asigur că dacă veți considera oportun să vă împărtășesc din viziunea mea sau veți avea nevoie de ajutor în a implementa proiectele în derulare, vă asigur de toată deschiderea mea pentru că, în calitate de fost primar, am obligația morală să îmi susțin comunitatea tot restul vieții. În același timp, vreau să împărtășesc cu dumneavoastră proiectele importante realizate, dar și proiectele lăsate moștenire și care urmează a fi implementate“.
Adrian Torma enumeră 51 de proiecte finalizate din bugetul local sau fonduri europene, implementate în: Moldova Nouă, Moldova Veche, Măcești, Boșneag, Orașul Nou, în serviciile Taxe și Impozite, Patrimoniu, dar și în educație și sănătate. Primăria mai dispune de asemenea de un proiect de investiții de aproximativ 100 de milioane euro pentru montarea a 16 turbine eoliene de către compania Monsson, care va genera taxe locale de aproximativ 200.000 anual, un excedent în contabilitate de 3 milioane de lei și un investitor care va crea până în vara acestui an 500 de locuri de muncă și perspectiva creșterii numărului acestora în anii viitori.
Și viitorul orașului sună bine, după cum afirmă tot fostul edil Adrian Torma: „Domnule primar, dragă comunitate, vreau să evidențiez proiectele în implementare sau care trebuie depuse pe noile axe de finanțare“ și enumeră nu mai puțin de 12 de proiecte, depuse spre finanțare la ADR Vest, Interreg IPA și CNI, a căror valoare însumată este de aproximativ 73 de milioane de lei. De asemenea, alte aproape 20 de proiecte sunt în evaluare finală și liste de sinteză la aceleași organisme, majoritate la ADR Vest, a căror valoare este de 192 de milioane de lei.
Văzând aceste cifre cred că fiecare își poate face o părere proprie despre motivul nerostit al luptei pentru câștigarea Primăriei Moldova Nouă. Atât vechiul cât și noul primar, au promis că vor fi prezenți la Reper 24 live, de ce nu într-un duplex pentru binele și bunăstarea locuitorilor orașului din Clisura Dunării, M9.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Razvan

    Felicitari, d-le primar Chisalita. Sper sa taiati din radacina prostia, rautatea si minciuna care pare ca nu se mai termina in orasul nostru zis ,, raiul interlopilor” si megasarac .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei