E nevoie ca în spitale „să fie cald, să nu fie rece” pentru că „e greu de suportat”….adânc….

a

Atât de adânc gândește ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că mi-e și teamă să privesc hăul din mintea domniei sale; foarte adânc, foarte profund, foarte convingător până la urmă. E un fel Gică Hagi cu „Să fie bine ca să nu fie rău“. Gică cel puțin e fotbalist și și-a demonstrat competența pe teren, Vlad Voiculescu însă…..

Ieșit sâmbătă seara pe sticlă în timp ce în stradă se solicita demisia domniei sale, actualul ministru al buboiului care se cheamă Ministerul Sănătății, a spus cu subiect și predicat că PSD-ul e de vină pentru tragedia de la Balș. Adică PSD-ul nu a dat căldură, oamenii și-au adus aeroterme, acestea au intrat în contact cu oxigenul și de aici…tragedia. Hai pe bune….zău dacă m-aș fi gândit că ciuma roșie e vinovată. Eu în mintea mea cea proastă mă îndreptam cu logica spre Nicușor Dan, care în campania electorală, promitea apă caldă și căldură în București a doua zi după ce ar fi ajuns la Primăria capitalei. Poate că aș fi dat vina pe Guvernele care au gestionat banii țării (PDL, PSD, Guvernul meu Cioloș, PNL) și nu au alocat sumele necesare pentru modificarea sistemului de încălzire. Noroc cu Voiculescu ăsta că m-a luminat căci altfel muream în întuneric intelectual.

Despre demisie nici vorbă; asta-i pentru ciumații ăia roșii, pentru Ponta, pentru…na că nu-mi mai vine în minte niciun guvern care să fi plecat de bună voie de la ciolan. A ieșit și prezidentele cu schiurile pe umăr, cu clăparii în picioare, cu cipilică roșie pe cap (pardon aia roșie era geaca de pe vremea lui Ponta), a tras o ședință foto la locul faptei și a zis cam același lucru ca și Voiculescu: ar trebui să fie bine ca să nu fie rău. Despre căldură nu a spus nimic, nu de alta dar dacă e prea cald nu-i mai iasă cristianele.

E vreo noutate că s-a produs un incendiu sau că au murit oameni cu zile în spitalele românești? Eu sincer cred că nu mai miră pe nimeni. Am dat o simplă căutare pe Google despre incendii și spitale, iar rezultatele mi-au ridicat părul pe mine. Știam eu ceva dar…..16 incendii în ultimii 10 ani în spitalele din România parcă e prea mult și pentru noi: 16 martie, 9 mai și 16 august, toate în 2010 la Drobeta Turnu Severin, Slatina, Maternitatea Giulești din capitală. Noiembrie 2013, Spitalul Floreasca, două incendii, același an, același spital; cel de urgență din Mavromați. Și să nu mai pierdem timpul, Spitalul Vechi din Satu Mare, cel Județean din Baia Mare, Simeria, Alba Iulia, Iași, Piatra Neamț, Socola, Iași, Roman, Gătaia și Matei Balș, cel mai recent. Zeci de morți în total, sute de persoane arse, intoxicate, evacuate. În doar 10 ani și nu am învățat nimic. Nu noi, ei.

Ce credeți că se va schimba acum? Părerea mea e că nimic. Prea e lăptoasă vaca asta bună de muls care se cheamă …sistem sanitar. Prea lăptoasă și prea mulți vor să tragă din ugerul ei la care contribuim cu toții. Se va face o anchetă amplă care se va întinde pe câteva luni bune (dacă nu chiar ani), se uită incidentul și se pune batista pe țambal, va fi găsit vinovat PSD-ul (că doar așa a cuvântat onor dl ministru), portarul că și-a aprins țigara sau mortul că și-a adus radiator de-acasă. În rest totul e bine (ca să nu fie rău), este zăpadă la munte, va fi soare și la Miami la vară, trece ea și pandemia, iar Joiana noastră mugește săraca în grajd de foame și de ciudă că pe țâța ei fac unii bani cu ghiotura.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei