Un punct în clasament şi puncte la încredere!

CSM Resita CSM Slatina

După trei meciuri consecutive fără puncte, rossonerii au reuşit să obţină primul punct de la reluarea campionatului Ligii a 2-a. Sâmbătă, 13 martie, într-un meci contând pentru etapa a XIX-a, reşiţenii au înfruntat pe terenul din Valea Domanului echipa CSM Slatina. Gazdele veneau după o înfrângere pe terenul celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, iar oaspeţii după un egal, pe terenul propriu, cu cei de la Farul Constanţa, în clasament fiind despărţite de patru puncte.

De la începutul meciului reşiţenii au pus presiune pe adversari, reuşind să-şi creeze multe oportunităţi de a înscrie, arătând multă determinare şi încredere. Contrar desfăşurării jocului, în minutul 28, după un corner acordat gazdelor, la care au fost aduşi în careu şapte jucători reşiţeni, iar cei trei fundaşi au fost în terenul oaspeţilor, o pasă greşită şi nesincronizarea reşiţenilor, Ianis STOICA a primit mingea în terenul propriu şi, după o cursă de aproximativ 50 de m, a trimis pe jos, în dreapta lui Alberto COBREA.

Rossonerii au trecut peste acest moment greu, au revenit în joc, iar pressing-ul efectuat în jumătatea adversă a dat roade în minutul 34 când, după o greşeală a portarului oaspete, am obţinut un corner de pe partea stângă. Lovitura de la colţul terenului este executată de către Emanuel DAT, mingea respinsă de către un fundaş advers ajunge la Laurenţiu BUŞ care, la rândul său, îl angajează în careul oaspeţilor pe Andrei DUMITRAŞ. Acesta încearcă să dribleze fundaşul din faţa sa, care în alunecare atinge mingea cu mâna, centralul arătând fără ezitare punctul cu var. Laurenţiu BUŞ a primit mingea de la Andrei DUMITRAŞ pentru a executa lovitura de pedeapsă şi, cu toate că portarul ghiceşte colţul, mingea trimisă de jucătorul nostru poposeşte în plasă, aducând binemeritata egalare în minutul 36.

După pauză, desfăşurarea meciului respectă scenariul din prima repriză, cu reşiţenii dominând jocul, dar fără inspiraţie şi şansă la finalizare. În minutul 63 am avut o ocazie mare de a trece în avantaj: Alexandru DULCA a obţinut o lovitură liberă de pe partea dreaptă. Aceasta a fost executată de către Emanuel DAT în careul mic al oaspeţilor, de unde Laurenţiu BREŞNENI a reluat cu capul, trimiţând mingea în bara din dreapta portarului, iar Eduards VISNAKOVS nu a reuşit să trimită mingea în plasă.

Lotul echipei noastre: Alberto COBREA – Bogdan SZIJJ, Andrei DUMITRAŞ, Alexandru SĂLCIANU, Alexandru SIMA – Laurenţiu BREŞNENI, Emanuel DAT (min. 73, Vlad CHERA), Alexandru DULCA (min. 73, Cristian DANCI – Eduards VISNAKOVS (min. 64, Claudiu MATIŞ), Laurenţiu BUŞ. Pe banca de rezerve au mai luat loc: Cristian ZIMMERMANN, Adrian ILIE, Lorenzo ACKA, Denis BRÎNZAN şi Demetris CRISTODULO.

cms slatina

La finalul jocului, antrenorul echipei reşiţene, Alin MINTEUAN, a declarat: „Știam că o să avem un meci greu. În opinia mea am făcut un joc bun dar, din păcate, se repetă aceste greșeli personale care ne aduc în permanenţă în situaţia să plecăm de la scorul de 1-0 pentru adversar. Nu reușim noi să marcăm noi primii și să ne impunem noi jocul. Trebuie să alergăm după egalare. Am controlat jocul pe toată durata partidei dar, din păcate, astăzi mingea nu a vrut să intre în poartă. Poate că nu am avut aşa multe ocazii de a marca, dar cu un pic mai multă concentrare la o ultimă pasă, puteam să ajungem într-o situație mult mai bună de a marca. De multe ori în fotbal nu este ceea ce vrem noi, este ceea ce vrea fotbalul, iar astăzi fotbalul a vrut ca CSM Reșița să nu obțină victoria! La golul primit am intrat în posesia mingii, am avut mingea în picior, am dat cu ea în primul om, după care acel om a pasat mai departe, am avut probleme de marcaj la celălalt, ne-am eliminat foarte ușor, a scăpat singur și a marcat. Sunt decizii care trebuie luate în timpul jocului și dacă ele sunt greșite… Normal că toată situația asta se datorează unor decizii greșite care la fiecare meci se repetă. Suntem împreună aici, încercămi să facem o treabă bună, am reușit într-o oarecare măsură anul trecut, dar anul acesta lucrurile nu stau chiar cum aș vreau eu. Dacă ne băteam şi la toate meciurile cum am făcut-o la meciul ăsta, sigur altul era deznodământul acelor partide. Astăzi, jucătorii au încercat, am avut posesie. Deci lucrurile au stat astăzi oarecum altfel față de celelalte jocuri, dar repet: dacă nu faci lucrurile cum trebuie, fotbalul decide el ce se întâmplă pe teren. Şi astăzi fotbalul a decis el să terminăm egal, dar dacă la celelalte meciuri jucam ca astăzi alta era situația. Slatina a abordat toate jocurile de până acum identic cu cel de astăzi, le-am văzut toate meciurile și din nou nu ne-au surprins echipele adverse, dar greșelile personale ne-au făcut iarăşi să alergăm după egalare. Toate meciurile sunt grele, nu există meci ușor şi mai puţin uşor! Adversarii îşi doresc să acumuleze puncte, pentru că este o situaţie care eu am transmis-o mai departe şi băieţilor: nu se mai înjumătăţesc punctele, tot ce acumulezi cu asta rămâi. Poţi să ajungi într-o situaţie în care să nu mai conteze absolut nimic. Până la urmă, este un punct!”

Pentru rossonerii urmează o deplasare grea, în judeţul Maramureş, pe terenul celor din comuna Recea, sâmbătă, 20 martie. Au mai rămas doar două jocuri din sezonul regular: cel cu echipa din Recea şi cel cu FC U Craiova 1948 (la care a revenit ca antrenor Eugen Trică).

CSM R csm Slatina

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei