Un proiect de suflet al senatorului Marcel Vela este pe drumul cel bun

 

vela

Senatorul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela, fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernul anterior, a vorbit astăzi despre un proiect început în perioada în care era ministru și care acum este „pe drumul cel bun“, după afirmațiile domniei sale:

Astăzi, domnul doctor Virgil Musta mi-a dat o veste bună, despre o reușită care acum opt luni părea imposibilă. Cei șase câini dresați la Centrul Chinologic Dr. “Aurel Greblea” din Sibiu, al Poliției Române, pentru a recunoaște persoane infectate cu SARS CoV 2 sunt apți pentru a descoperi virusul și vor avea rezultate deosebite în reducerea transmiterii infecțiilor.

Iată că un proiect drag mie este pe drumul cel bun, iar Ministerul Afacerilor Interne este, așa cum am susținut mereu, acea instituție care poate face o lume mai bună! Totul a început în vara trecută, după ce am citit un articol despre Aeroportul din Dubai, unde câini utilitari, din cei care erau folosiți pentru a depista droguri ori explozivi, au fost dresați să descopere pasagerii infectați cu Covid-19. Știind ce resurse și profesioniști are Poliția Română, pasiunea celor de la Centrul din Sibiu, cât și deschiderea domnului doctor Virgil Musta, dar și a managerului Cristian Oancea de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, mi-am spus…Dacă în Emiratele Arabe Unite se poate, în România de ce nu s-ar putea?

Existând o nevoie acută de testare la nivel național sau în punctele de trecere a frontierei, am comunicat atunci la Guvern că demarez o inițiativă în acest sens, dar un coleg mi-a spus să nu o anunț public pentru că…lumea va râde de acest plan imposibil. Cum anul 2020 a fost o provocare pentru noi toți, în care lucrurile imposibile au devenit posibile, iar multe din cele posibile deveniseră imposibile, am spus că merită încercat. M-am sfătuit cu secretarul de stat Bogdan Despescu și cu Șeful Poliției Române de la acea vreme, care au crezut din start în această idee și am demarat acțiunea…într-un mod discret.

Am vorbit cu medicul Virgil Musta de la Timișoara, originar din Caraș-Severin, dar și cu specialiștii MAI de la Centrul Chinologic din Sibiu pentru a stabili detaliile și pașii care urmau a fi parcurși. S-a organizat o întâlnire de lucru la Timisoara, am primit raportul și am aprobat toate măsurile necesare pentru a se demara proiectul prin care câinii tineri să fie educați pentru a sesiza diferențele de transpirație între un pasager sănătos și unul infectat cu noul coronavirus.

Pe această cale, vreau să le mulțumesc, încă o dată, medicilor de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, voluntarilor bolnavi care au oferit probele de lucru, comandantului Centrului Chinologic din Sibiu, dresorilor care au muncit neîntrerupt, dar și tuturor celor din conducerea MAI care au crezut într-o metodă care la început părea aproape imposibilă și care, iată, poate deveni operațională, autorizată și recunoscută, în mod oficial.

Felicitări ministrului Lucian Bode pentru faptul că a continuat această acțiune care poate salva vieți. Totuși, din această reușită mai trebuie să învățăm ceva, valabil pentru viață, în general…

Lucrurile care par imposibile devin posibile dacă le privești dintr-o altă lumină. (Hannibal)“ , a mai precizat senatorul cărășean Marcel Vela.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Misu

    Ma mir ca Vindizălului dă armeniș nu ii este rusine sa vina cu o astfel de declaratie . Bă, omu e nebun . În România nu se testează în mare, în spitale mori cu zile , etc , etc , dar in schimb dresam câini sa ne latre ei cand suntem bolnavi . De ce oare nu facem proiecte sa adresăm câini sa latre la oamenii astia bolnavi la cap din parlament ? Dinescule unde esti tata ? Sa.l bagi pe omu asta nebun la o caterinca! Incredibil ce proiecte mărețe pot susține niște oameni bolnavi cu mansarda .:))))

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei