Pui de urs găsit în stațiunea Băile Herculane! Cetățenii, sfătuiți să evite anumite zone

urs

Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările pe anumite trasee turistice din zona stațiunii Băile Herculane, după ce în oraș a fost găsit un pui de urs. Reprezentanții Parcului Național Domogled-Valea Cernei sunt de părere că cel mai probabil și ursoaica este prezentă în zonă, aceasta putând reprezenta un pericol pentru persoanele care ajung în preajma ei.

Puiul de urs a fost găsit în zona hotelului Roman, precizează Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin:

Până în acest moment nu se cunosc împrejurările care au dus la prezența animalului în această zonă, fapt pentru care recomandăm turiștilor să evite deplasarea pe traseele turistice din zona «Foisoarelor» și zonele învecinate.

În urma discuțiilor purtate cu personalul de specialitate din cadrul Parcului Național Domogled-Valea Cernei, s-a ajuns la ipoteza că în această zonă se află și ursoaica, iar prezența acesteia poate genera un pericol pentru cetățeni”.

Pentru moment, puiul de urs se află la sediul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei, urmând să fie predat Orfelinatului de Urși din Munții Hășmaș, informează reprezentanții parcului.

Efectivele postului de Jandarmi Băile Herculane împreună cu lucrători din cadrul Poliției Orașului Băile Herculane, au intensificat patrulele în zonă pentru siguranța turiștilor și a localnicilor.

Cetățenii sunt rugați ca în cazul în care observă apariția unui urs, să apeleze numărul de urgență 112.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei